Το πρόβλημα δεν είναι αν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ εμφανίζουν απώλειες σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδίσει το παραμικρό από αυτή τη φθορά.
Αυτό ακριβώς προσπαθούσε να εξηγήσει στους δημογέροντες της Κουμουνδούρου γνωστός επικοινωνιολόγος και ιδιοκτήτης εταιρείας δημοσκοπήσεων που έχει συμβόλαιο με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μετρήσεις μέχρι τις εκλογές.
Ο άνθρωπος είναι από τους καλύτερους επαγγελματίες και γι΄ αυτό δεν τους έλεγε παραμύθια.
Αυτοί όμως δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια και προπαντός δεν επιθυμούν με τίποτα να διαρρεύσει το πρωτοφανές σύνδρομο που παρουσιάζει το κόμμα της αντιπολίτευσης: Nα μην κερδίζει το παραμικρό από τη φθορά των άλλων.
Στην Κουμουνδούρου παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό όταν ο ίδιος επικοινωνιολόγος διατύπωσε την εκτίμηση ότι ένα κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μετά τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη θα κατευθυνθεί προς τη ΝΔ.
Το ποσοστό αυτό είναι κρίσιμο, γιατί μπορεί να εξασφαλίσει στη ΝΔ αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αυτά ακούνε στην Κουμουνδούρου και τρελαίνονται.
Τα αποτελέσματα της πολιτικής παράνοιας είναι εμφανή στο ζήτημα του επιδόματος των ένστολων, όπου ο μισός ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα ότι ταυτίζεται με τους αστυνομικούς που… σκοτώνουν τον κόσμο.
Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό το συνονθύλευμα δεν έχει καμία τύχη στις εκλογές ακόμη και αν σκάνε κάθε μέρα καμιά δεκαριά σκάνδαλα.