-->
07.12.2022

Ο επικεφαλής της Reggeborgh  Χένρι Χόλτερμαν χάνει τα… στηρίγματά του

Χάνει τα γερμανικά ερείσματά του το μεγάλο αφεντικό της Ελλάκτωρ, ο επικεφαλής της Reggeborgh  Χένρι Χόλτερμαν.

Εμφανίζονταν να συνδέεται με μεγάλους γερμανικούς οργανισμούς τους οποίους εξυπηρετούσε σε «περιφερειακές» χώρες αναλαμβάνοντας την… δουλειά που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν οι επίσημοι γερμανικοί κολοσσοί όπως η Deutsche Telecom.

Παράδειγμα η στενή σχέση που διατηρούσε με  τον Αρμεν Λάσετ, που είχε την φιλοδοξία να διαδεχθεί την Άγκελα  Μέρκελ αλλά έχασε τις εκλογές στην κούρσα της διαδοχής. Σημειώνεται ότι ο Λάσετ είναι γνωστός ως «τουρκάρμιν» επειδή θεωρείται φιλότουρκος καθώς εκλέγεται από περιφέρεια που είναι έντονη η παρουσία τούρκων μεταναστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ηγεσία του Γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, δεν διατηρεί τις καλύτερες εντυπώσεις από την δραστηριότητες της ολλανδικής οικογενειακής εταιρείας που παρά την μεγάλη οικονομική επιφάνειά της δεν  φημίζεται για την διαφάνεια των δραστηριοτήτων της.

Στενός του συνεργάτης και μέλος του ΔΣ της Reggeborgh, ήταν επίσης ο Ελκο Μπλοκ, με δραστηριότητα υψηλού επιπέδου στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Ο Μπλοκ, τοποθετήθηκε στη θέση του αντιπροέδρου του ΔΣ του ΟΤΕ όταν αγοράστηκε από την γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, ενώ έως το 2019 ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΚΡΝ αλλά και συμπρόεδρος τοι ολλανδικού συμβουλίου  κυβερνοασφάλειας.

Χαρακτηριστική του τρόπου δραστηριοποίησης του Χόλτερμαν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είναι και η σχέση του με τον Ρουμάνο επιχειρηματία και πολιτικό Σεμπάστιαν  Γκίτα. Στο παρελθόν ο Γκίτα είχε σχέση με τις υπηρεσίες ασφαλείας και αργότερα είχε ιδρύσει την εταιρεία πληροφορικής Asesoft που είχε κερδίσει μεγάλα κρατικά συμβόλαια.

Το διάστημα 2015 – 2017, η Εθνικός Οργανισμός καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ρουμανίας (DNA) άνοιξε αριθμό ποινικών υποθέσεων εναντίον του Γκίτα ο οποίος έως και το 2016 ήταν βουλευτής στο Κοινοβούλιο της Ρουμανίας. Όταν έληξε η κοινοβουλευτική θητεία του και δεν είχε πλέον ασυλία, εγκατέλειψε τη χώρα. Στη Σερβία όπου κατέφυγε, τα δικαστήρια αρνήθηκαν να τον εκδώσουν όπου  και ζει έχοντας εξασφαλίσει άσυλο.

Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης