Η βραδιά των μεγάλων ανατροπών στην 34η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague συνεχίστηκε και στο Βελιγράδι, όπου ο (αδιάφορος) Ερυθρός Αστέρας (12-16) νίκησε την Αναντολού Εφές με 93-85 στο «Aleksandar Nikolic Hall», την «έριξε» στο 16-12 κι έσπρωξε τους πρωταθλητές Ευρώπης πιο κοντά στην 6η θέση της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.
Κάτι που θα οριστικοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη (13/4), εφόσον η Μακάμπι Τελ Αβίβ νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο εξ αναβολής παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής.
Η Αναντολού μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με τον Σέιν Λάρκιν σε πολύ καλή βραδιά, έχτισε γρήγορα μια σημαντική διαφορά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (29-21). Ο Ερυθρός Αστέρας αντέδρασε, «έσφιξε» την άμυνά του και βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση, όχι μόνο πήγε στα αποδυτήρια ισόπαλος (40-40), αλλά γρήγορα πήρε και προβάδισμα.
Στην τελευταία περίοδο, η Αναντολού με σερί καλάθια απ’ τους Λάρκιν και Πλάις πήρε διαφορά 5 πόντων, όμως στο φινάλε «μίλησαν» οι Βόλτερς (15π.) και Κάλινιτς (16π.), χαρίζοντας μία μεγάλη νίκη γοήτρου κι ένα πιο «γλυκό» φινάλε στους Σέρβους.
Τα δεκάλεπτα: 21-29, 40-40, 65-62, 93-85
Στο «Salle Gaston Medecin» η Μονακό έκανε… περίπατο κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου (91-74), σφράγισε οριστικά την 7η θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου κι ετοιμάζεται πλέον για τα μεγάλα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στα play off.
Η ομάδα του Πριγκιπάτου επικράτησε και στα τέσσερα δεκάλεπτα, χωρίς να συναντήσει μεγάλη αντίσταση απ’ την Άλμπα, έχοντας ως καλύτερους παίκτες τους Μπέικον (19π., 3/4 τριπ.), Μοτεγιούνας (18π.) και Άλφα Ντιαλό (13π.).
Τα δεκάλεπτα: 26-22, 49-37, 68-54, 91-74