-->
31.03.2023

Ο Γιώργος… κηρύσσει τον «εμφύλιο» στο Κίνημα Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ! – Ανακοινώνει την απόφασή του

Την έναρξη μιας σκληρής μάχης για την ηγεσία σηματοδοτεί η ανακοίνωση των αποφάσεων -πιθανότατα-απόψε του Γιώργου Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι υποψήφιοι αναπροσαρμόζουν τις υποψηφιότητές τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να υπόσχεται μια μεγάλη παράταξη, μέσω ενός «μανιφέστου» σε «αντιδεξιά» κατεύθυνση και με στόχο μια «προοδευτική κυβέρνηση», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς να το αναφέρει –και με αιχμές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τυχόν υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, αναμένεται να ξεκινήσει ο «εμφύλιος» πόλεμος στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ήδη, με άρθρο της στο Liberal, η Χαρά Κεφαλίδου, εκ των βασικών υποστηρικτών του Ανδρέα Λοβέρδου, ρίχνει τα πρώτα φαρμακερά βέλη:

«Κάθε νέα ηγεσία έρχεται για να οδηγήσει τον χώρο στο αύριο, όχι για να πάρει ρεβάνς για το χθες. Ούτε για να αποκαταστήσει την προσωπική εικόνα. Ούτε για να κλείσει προσωπικούς λογαριασμούς με την Ιστορία. Ούτε για να επαναλάβει το παρόν, που την άλλη στιγμή έχει γίνει ήδη παρελθόν!»

Και αν ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκινά «μετωπική» με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως –τηρουμένων των αναλογιών- ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2007, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να μπει πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι, καθώς κινδυνεύει να συνθλιβεί μεταξύ των δυο!

Πέραν της επίκλησης του αιτήματος της ανανέωσης, πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να συγκρουστεί πλέον τόσο με τον Ανδρέα Λοβέρδο, όσο και με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όσον αφορά στους υπολοίπους «δελφίνους», με εξαίρεση τον Παύλο Γερουλάνο, κανένας δεν δείχνει πως μπορεί να πλησιάσει το διψήφιο ποσοστό.

O Βασίλης Κεγκέρογλου μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται ήδη δεδομένο ότι δεν θα κατέβει, αφού δεν συγκεντρώνει ούτε τις 5.000 υπογραφές!

Διαβάστε επίσης