-->
22.03.2023

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι εδώ και δεν κρύβεται, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα πάει στην Επιτροπή Θεσμών τη Δευτέρα

Κανονικά θα παραστεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης, τη Δευτέρα (28/11), στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, επιβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται να κρυφτεί από τίποτα και από κανέναν, όπως προκλητικά υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είναι γνωστό, τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ κατέθεσαν κοινό αίτημα για να κληθούν στην Επιτροπή τέσσερα κομβικά πρόσωπα, επικαλούμενα τα νέα στοιχεία που προέκυψαν.

Τα τέσσερα πρόσωπα είναι: Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπλέκονται με το Predator, Γιάννης Λαβράνος (Krikel) και Φέλιξ Μπίτσιος (Intellexa), καθώς και ο Ταλ Ντίλιαν, ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν οι κληθέντες ξεκαθαρίσουν το αν θα παραστούν ή όχι έσπευσε να ανοίξει θέμα βίαιης προσαγωγής τους.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή, καθώς δεν πρόκειται για διαδικασία εξέτασης μαρτύρων, αλλά για διαδικασία ακρόασης. Την ίδια ώρα, όμως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικώς στη συνεδρίαση και πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή η δια υπομνήματος εξέτασή τους.

Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι το μόνο πολιτικό πρόσωπο από τους 4, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, έχει κάνει σαφές εξ αρχής ότι δεν έχει σκοπό να κρυφτεί και θα προσέλθει κανονικά στην επιτροπή για να δώσει τις δέουσες διευκρινίσεις.

Διαβάστε επίσης