-->
11.12.2023

Ο Κασσελάκης σπρώχνει στην έξοδο την Αχτσιόγλου: «Ας φύγουν τώρα» – «Δεν θα τελειώσει κανείς το ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσσελάκης απάντησε ζωντανά στα ερωτήματα των ακροατών του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», ενώ ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου για τις ενδεχόμενες αποχωρήσεις.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Έφη Αχτσιόγλου και την ομάδα των «6+6» για το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της εκπομπής της Ευγενίας Λουπάκη, «Allegro Μα Με Τρόπο», ανέφερε:

«Δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί πολλοί να το λένε αυτό λόγω των όσων ακούγονται, αλλά στη βάση δεν ισχύει αυτό. Υπάρχει μια μεγάλη ενέργεια και ελπίδα από τη βάση για να πάμε μπροστά. Σε σχέση με την προεκλογική βουβαμάρα είναι κάτι καλό. Έχουμε πολλά βιογραφικά. Το 41% δεν είναι επειδή η ΝΔ έχει πείσει, είναι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ψήφους. Το 2023 σε σχέση με το 2019 η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της, το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ τα μείωσε. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν ξαναψήφισε», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης για την κατάσταση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Για την ατάκα του ότι θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Μιλάω για νίκη του κόμματος. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία. Ό,τι είχα να πω στην ΚΕ το είπα. Ήταν μια απεύθυνση σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Έφυγε μέρος της Ομπρέλας. Εγώ έτεινα χείρα φιλίας. Σέβομαι το κόμμα. Ακριβώς λόγω του σεβασμού κάλεσα τον κ. Αχτσιόγλου και της πρότεινα όποιον ρόλο θέλει. Θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν δεχθεί την πρόσκλησή μου. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Τους είπα «ελάτε να είστε η ηγετική ομάδα». Και τους εκτιμώ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το αν αποχωρήσουν οι «6+6»:

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για τις αποχωρήσεις:

«Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Είναι μικρές. Δυστυχώς η διαφωνία φαίνεται να είναι πιο προσωπική και λυπάμαι. Σε ό,τι αφορά στη γείωση του κόμματος στην κοινωνία. Το πρώτο είναι οι οργανώσεις να αγκαλιάσουν τον κόσμο. Το κόμμα δεν πρέπει να τους εμποδίζει να αυτοοργανωθούν. Σε ό,τι αφορά στη ροή, θα δημιουργήσουμε τα think tanks, θα φτιάξουμε ατζέντα που θα πάει στη βάση. Θα θέσουμε τους προβληματισμούς και εκείνοι θα έρθουν στα τμήματα του κόμματος. Όταν αυτοί οι άνθρωποι αισθανθούν ότι κάποιος τους ακούει θα γίνουν «εντός ΣΥΡΙΖΑ». Το iq του Έλληνα είναι χωρισμένο σε όλη την Ελλάδα. Αν εκμαιεύσουμε τη σοφία του λαού, θα τα καταφέρουμε. Οι τομεάρχες θα έχουν τις ιδέες τους μέσα από τα τμήματα. Αυτό είναι και η πορεία προς το Συνέδριο. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε ένα κοστολογημένο πρόγραμμα», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος Πολάκης για τη Σία Αναγνωστοπούλου. Δεν πρέπει όμως να τον κατηγορούμε. Να δούμε το έργο του από τη θέση στην οποία βρίσκεται. Γενικά υπάρχει ένα κλίμα τοξικό στα social media. Πολλές φορές είναι υπέρ μου, αλλά δεν με εκφράζει», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για τα Τέμπη:

«Η ανθρωπιά που δείχνω είναι πηγαία, είναι ειλικρινής. Αυτός είμαι. Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. Να έχουμε πλουραλισμό και ανοιχτό μυαλό. Δέχομαι επιθέσεις καθημερινά. Ποιον έχω πειράξει στη χώρα; Ποιον; Κανέναν. Είναι επειδή δεν πέρασα από καμία διαδικασία. Θα αναδείξουμε καλό κόσμο. Αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό κόσμο», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Για την απόφαση του να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω. Είναι συγκριτικό σε σχέση με τους υποψηφίους μου. Είδα ένα κενό στον προοδευτικό χώρο», ανέφερε.

Για τη σχέση του με τον κόσμο:

«Λέγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καλός στην επικοινωνία. Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πολύ δυνατό άτομο στην επικοινωνία και λένε ότι πλέον δεν είμαστε αρκετά καλοί στην πολιτική. Αναδείξαμε θέματα το προηγούμενο διάστημα. Το παράπονο του κόσμου για τους πολιτικούς είναι ότι δεν έχουν αίσθημα. Έχω ένσημα. Να είμαστε ταπεινοί και να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Έχω πάει σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Τον κόσμο τον έχουν ξεχάσει. Πρέπει να είμαστε εκεί», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για το δημοψήφισμα του 2015 και για το τι θα έκανε ο ίδιος:

«Δεν θα είχα τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών». «Έρχονται καλύτερες μέρες, δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ«, είπε κλείνοντας ο Στέφανος Κασσελάκης.Διαβάστε επίσης