-->
25.06.2022

Ο Κώστας Καραμανλής για τα 43 χρόνια της Συμφωνίας Ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Mε τα λόγια του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και μια φωτογραφία από την Ιστορική υπογραφή, ξεκινάει την ανάρτησή του ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα για την επέτειο των 43 χρόνων της Συμφωνίας Ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, με αποτέλεσμα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρα μας.

«Η Ελλάς από σήμερα αποδέχεται οριστικά την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή της μοίρα. Διατηρώντας την εθνική μας ταυτότητα, έχομε εμπιστοσύνη και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Έχομε την απόφαση να είμαστε όλοι Ευρωπαίοι, όπως θα έλεγε ὁ Τσώρτσιλ, και όλοι Έλληνες, όπως θα έλεγε ὁ Σέλεϋ», είχε πει τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναφέρει στο post του στον προσωπικό του λογαριασμό το facebook, o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως σημειώνει: «Με αυτά τα λόγια, στις 28 Μαΐου του 1979, έκλεινε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την ομιλία του κατά την υπογραφή της Συμφωνίας Ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και την ίδια στιγμή άνοιγε ένας νέος κύκλος για την πατρίδα μας. Ένας κύκλος που συνδέθηκε με την πιο μακρά περίοδο ευημερίας, ανάταξης και σταθερότητας στην ιστορία μας».

Ο υπουργός επισημαίνει ότι «Σήμερα η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις. Καλείται να εξαλείψει ιστορικά μίση και να λύσει μακροχρόνιες αντιθέσεις.
Όμως, όπως είπε και ο ίδιος, η Ευρώπη που γέννησε όλες τις ιδέες, είναι και η μόνη που μπορεί να τις ανανεώσει και να τις εξανθρωπίσει και πάλι.
43 χρόνια μετά παραμένουμε αταλάντευτα σταθεροί στο όραμά του, ανανεώνοντας την πίστη μας στο κοινό μας μέλλον και την κοινή μας μοίρα».

«Διατηρώντας ακέραιο το εθνικό μας φρόνημα, αλλά ακέραιη και την πεποίθηση πως η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι και ο μόνος δρόμος για την εκπλήρωση της κοινής μας ευημερίας», καταλήγει.
Διαβάστε επίσης