Search
Close this search box.
Search

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΛΚ

Πριν 6 ώρες
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΕΛΚ

Στη Βαλένθια όπου διεξάγεται το συνέδριο του ΕΛΚ εξελέγη η νέα ηγεσία του κόμματος (ο Μάξ Βέμπερ ήταν ο μόνο υποψήφιος πρόεδρος) και οι 10 αντιπρόεδροι.

Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αντιπρόεδροι εκλέγονται επίσης ο Φινλανδός Πέτερι Όρπο, ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, ο Γερμανός Ντέιβιντ Μακ Άλιστερ, ο Ρουμάνος Ζίγκφριντ Μουρεσάν, ο Πολωνός Αντρέι Χαλίκι, η Κροάτισσα Ντουμπράβκα Σουίτσα, ο Αυστριακός Μάγκνους Μπρούνερ και η Ιρλανδή Μόιρεαντ ΜακΓκίνες καθώς και ο Πορτογάλος Πάουλο Ρανγκέλ.

Για την κυβέρνηση, η ευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε συνδυασμό με την υποψηφιότητα του Κωστή Χατζηδάκη, «αντικατοπτρίζουν την ισχυρή θέση που έχει η ΝΔ στο ΕΛΚ, και κατ’ επέκταση τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών αποφάσεων, ειδικά σε ένα περιβάλλον προκλήσεων, όπου διαμορφώνονται πολιτικές που θα επηρεάσουν βαθύτατα το μέλλον της ΕΕ».

ΝΔ: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα»

Η Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει την εκλογή του Κωστή Χατζηδάκη, Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η εκλογή έγινε από 550 εκλέκτορες που συμμετείχαν στο Συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας και σηματοδοτεί την επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην αντιπροεδρία του ΕΛΚ μετά από 20 χρόνια.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και αποτυπώνει την ισχύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στην ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά.

Ευχόμαστε στον κ. Χατζηδάκη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.