-->
26.09.2023

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει το νέο «Μπένo» – Eνιαίος φορέας για τη Θεσσαλία για όλα τα έργα ανασυγκρότησης

Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια της κρατικής γραφειοκρατίας στις περιφέρειες και στους δήμους.

Την κατηγορηματική αυτή θέση διατύπωσε ο πρωθυπουργός ομολογώντας τις διαδικασίες για συγκρότηση ενός ευέλικτου φορέα που θα αναλάβει όλα τα έργα υποδομής που θα γίνουν στον Θεσσαλικό κάμπο.

Κανένα υπουργείο, κανένας δήμος και καμία περιφέρεια δεν πρόκειται να έχει εμπλοκή στο φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ.

Όλα τα έργα θα γίνουν με τις διαδικασίες του επείγοντος, χωρίς διαγωνισμούς, ενστάσεις και άλλα ελληνικά παράδοξα, ενώ οι εταιρείες που θα τα αναλάβουν θα έχουν υποχρέωση να τα παραδώσουν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Επικεφαλής 

Σε αυτό τι πλαίσιο ο πρωθυπουργός αναζητά το πρόσωπο που μπορεί να μπει επικεφαλής στο όλο αυτό πρότζεκτ, όπως είχε γίνει με την ανάπλαση της Εύβοιας, όπου είχε οριστεί υπεύθυνος ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μπένος.  Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη μια μικρή λίστα στο συρτάρι του πρωθυπουργού και υπάρχει ενδεχόμενο να ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει να τρέξει το όλο σχέδιο ακόμα και στη ΔΕΘ.

Το παρασκήνιο με Αγοραστό

Για να ξέρετε στο Μαξίμου σύστησαν το σενάριο να αποσύρουν τη στήριξη από τον Κώστα Αγοραστό αλλά τελικά αποφάσισαν να συνεχίσουν να τον στηρίζουν.

Αν και έχει χάσει έδαφος, υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να κερδίσει δείχνουν οι μετρήσεις. Αρκεί φυσικά να δουλέψει στον λίγο χρόνο που απομένει ως τις κάλπες του Οκτωβρίου.Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης