-->
27.06.2022

Ο Μητσοτάκης μοίρασε κόκκινες κάρτες – Για ποιους χτυπάνε οι καμπάνες 

Με μια αιφνιδιαστική παρέμβαση του στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοίρασε «κόκκινες» κάρτες στους υπουργούς του.

Ο πρωθυπουργός δεν μίλησε ονομαστικά αλλά έθεσε προ ευθυνών τους υπουργούς και ακόμα περισσότερο αυτούς που έχουν το μυαλό τους στην εκλογή τους παρά στις υποχρεώσεις τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, δηλαδή σε 12 μήνες, ξεκαθάρισε ότι όποιος δεν παράγει έργο και ασχολείται με την προεκλογική του εκστρατεία, μπορεί να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του.

«Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου». Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μη διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε «το λέω χαριτολογώντας, αλλά για να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας έναν χρόνο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες προκλήσεις», δίνοντας παράλληλα και τον χρόνο των εκλογών.

Όσο για το ποιους έβαλε στο στόχαστρο του ο πρωθυπουργός είναι τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί και υφυπουργοί που είτε κυνηγούν την εκλογή τους για πρώτη φορά είτε την επανεκλογή τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι περνούν αρκετές μέρες την εβδομάδα στις εκλογικές περιφέρειες αντί να βρίσκονται στο γραφείο τους ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια.

Άλλωστε οι πρώτες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με απλή αναλογική και υπάρχει κίνδυνος ακόμα και υπουργοί να μείνουν εκτός Βουλής.
Διαβάστε επίσης