Search
Close this search box.
Search

Ο νέος Γραμματέας της ΝΔ, οι καραμπόλες στην κυβέρνηση και ο ανασχηματισμός 

Πριν 1 ώρα

Για την άλλη βδομάδα έχει μετατεθεί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον νέο γραμματέα του κόμματος αφού την επόμενη Τέταρτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή. Πολλά ονόματα ακούγονται αλλά τις τελευταίες ώρες υπάρχει εισήγηση να μεταπηδήσει στο κόμμα υπουργός με βαρύ χαρτοφυλάκιο. Πρόκειται για νέο πρόσωπο με αυξημένες “μετοχές”.

 

Αλλαγές

 

Σε μια τέτοια περίπτωση θα ανοίξει ακόμα περισσότερο η περίμετρος των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα αφού πέρα από την πλήρωση της θέσης του Νίκου Ταγαρά στο υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να ανακύψουν και άλλες μετακινήσεις, μεταξύ αυτών και την αντικατάσταση του υπουργού που θα πάρει στην Πειραιώς για να αναλάβει το κόμμα. Παράλληλα στα πρόσωπα που μπορεί να αξιοποιηθούν ή να μετακινηθούν είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ακούγεται ήδη για το Μαξίμου, ο Τάσος Χατζηβασιλείου για το Εξωτερικών και ο Γιώργος Στύλιος.

 

Ακαδημίες

 

Στις 11 του μήνα προγραμματίζεται η πρώτη πολιτική ακαδημία της νέας περιόδου στη Θεσσαλονίκη, Από που θα περάσουν περίπου 400 στελέχη από την κεντρική Μακεδονία. Τις προηγούμενες μέρες θα προηγηθεί περιοδεία στους νόμους της Μακεδονίας, ενώ αυτό το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθηθεί τις επόμενες εβδομάδες και σε άλλες περιφέρειες.Όπως φαίνεται η ΝΔ βάζει από νωρίς μπροστά τις εκλογικές μηχανές στην προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων, με έμφαση στην περιφέρεια.

 

Το πρώτο βήμα

 

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στην ομιλία που θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε ανοικτή εκδήλωση του think tank «Νόημα – Κρήτη» αναμένεται να  κάνει ένα βήμα παραπάνω. Να προϊδεάσει δηλαδή μέσα στην έδρα του Κυριάκου Μητσοτάκη πως θα ιδρύσει νέο κόμμα και θα κατέβει στις εκλογές. Ηδη σε μεγάλο βαθμό έχει συμπληρώσει τα ψηφοδέλτια του.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.