-->
24.06.2024

Ο Παπαθανάσης, ο Παπανικολάου και οι γαλάζιες περιοδείες 

Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 16 και 17 Ιουνίου πραγματοποιείται το Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα όπου θα γίνει και η παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 με τον πρωθυπουργό να ανοίγει τις εργασίες.

Εξάλλου η κυβέρνηση δίνει μεγάλο βάρος στα αναπτυξιακά εργαλεία και στο ΕΣΠΑ και ο στόχος είναι να απορροφηθούν όλα τα κονδύλια.

Παράλληλα όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συνδυάσει την παρουσία του στην Καλαμάτα με επισκέψεις στην γύρω περιοχή ενώ θα έχει επαφές και με τους τοπικούς φορείς.

 

Υποψηφιότητες 

Στις επόμενες εκλογές όποτε και αν στηθούν οι κάλπες ο Νίκος Παπαθανάσης δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα.

Αν και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης είδε ξεκινήσει ήδη τις πρώτες περιοδείες στα βόρεια ανέκρουσε πρύμναν αφού το Μαξίμου θέλει να ασχολείται ενεργά με το χαρτοφυλάκιο του και παράλληλα να αναδείξει ανά την Ελλάδα το κυβερνητικό έργο.

Ακόμα αν και συζητήθηκε φαίνεται πως δεν προχωράει η περίπτωση του Γιώργου Παπανικολάου για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στο Νότιο Τομέα. Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Γλυφάδας μετρήθηκε σε κάποιες δημοσκοπήσεις.

Στον αντίποδα η Γεωργία Μαρτίνου θα είναι εκ νέου υποψήφια στην Ανατολική Αττική. Η γαλάζια βουλευτής εκλέγεται ανελλιπώς από το 2012 και δεν πρόκειται να αποσυρθεί παρά το γεγονός ότι κάποιοι υποστήριζαν το αντίθετο. Άλλωστε είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην περιφέρεια της και αυτό φαίνεται σε κάθε εκλογική διαδικασία που εκλέγεται ψηλά.

 

Περιοδείες

Στο παιχνίδι των περιοδειών μπαίνει και ο Άκης Σκέρτσος. Ο υπουργός Επικρατείας θα είναι επικεφαλής του γαλάζιου κλιμακίου που θα επισκεφθεί την Καστοριά την Παρασκευή.

Πάντως στις δημοσκοπήσεις η Καστοριά αν και είναι κατεξοχήν γαλάζιος νόμος καταγράφει κάποια μείωση στα ποσοστά. Μάλλον ένας κεντρώος μπορεί να αναδείξει καλύτερα το έργο της κυβέρνησης και να βοηθήσει στην συσπείρωση της παράταξης.Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης