Search
Close this search box.
Search

O Πολάκης ζητά εξηγήσεις από τον Φαραντούρη για την Καρυστιανού

Πριν 1 ημέρα

Σε συναγερμό βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λόγω του… κόμματος Καρυστιανού και από το κρυφτούλι που παίζει ο ευρωβουλευτής του Νικόλας Φαραντούρης, που με μεσοβέζικες απόψεις και δηλώσεις, δεν ξεκαθαρίζει την πολιτική σύμπλευση με την. Καρυστιανού.

Το γεγονός ότι ο Φαραντούρης έχει χαρακτηρίσει «καλοδεχούμενο» ένα τέτοιο κίνημα από την πρώτη στιγμή έχει προκαλέσει αμηχανία πέριξ της Κουμουνδούρου, πολύ περισσότερο όταν μόνο σε διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε πως «υπάρχει μια συναντίληψη με την Μαρία Καρυστιανού».

Κατόπιν αυτού, εκλήθη τηλεφωνικά χθες αργά για εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, προκειμένου να αιτιολογήσει την παρούσα στάση του. Καθώς ακόμη δεν έχει λάβει σάρκα και οστά το «κόμμα Καρυστιανού», ούτε όμως και ο κ. Φαραντούρης έχει τοποθετηθεί επίσημα στην ουσία του, ενώ στην Κουμουνδούρου κρατούν χαμηλούς τόνους, αν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν παραγνωρίζουν ότι «μια πρεμιέρα με κλεμμένη έδρα» θα βάρυνε το κλίμα κατά της κυρίας Καρυστιανού.

Από πλευράς του, πάντως, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να απάντησε στον Σωκράτη Φάμελλο πως όταν αποφασίσει κάτι άλλο θα σε τον ενημερώσει, παραμένοντας προσώρας στις γραμμές της Κουμουνδούρου.

Την ίδια στιγμή, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θεωρούν πως η σημερινή κατάληξη της σχέσης της Κουμουνδούρου με τον κ. Φαραντούρη βαραίνει και την σημερινή ηγετική ομάδα, αφού παρά την υπερδραστηριότητα του Ευρωβουλευτή, δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς αναλαμβάνοντας, για παράδειγμα, κάποιο χαρτοφυλάκιο σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, ούτε ενσωματώθηκε με αξιώσεις στην εσωκομματική καθημερινότητα, παρά τον μεγάλο αριθμό σταυρών που έλαβε στις τελευταίες Ευρωεκλογές.

Παρόλα αυτά, δεν λείπουν και εκείνα τα στελέχη που έχουν εισηγηθεί τυχόν διαγραφή του κ. Φαραντούρη από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αν και μια τέτοια κίνηση θα την αποδεκάτιζε πραγματικά μετά τη διαγραφή του Νίκου Παππά, αλλά και την «αφωνία» που καταμαρτυρούν οι περισσότεροι στην Έλενα Κουντουρά.

Σύμφωνα, όμως, με πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ. Φαραντούρης στις εξηγήσεις που έδωσε προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο του είπε ότι «βεβαίως είναι ΣΥΡΙΖΑ» και θα το ξεκαθαρίσει άμεσα, δίνοντας προς το παρόν μια ανάσα στην Κουμουνδούρου για τυχόν νέες αποχωρήσεις. Εξάλλου, η παρατεταμένη σιωπή της έτερης Ευρωβουλευτή, Έλενας Κουντουρά αρκεί, για να προβληματίσει την Κουμουνδούρου, καθώς η κυρία Κουντουρά είναι εξαιρετικά φειδωλή στις δημόσιες παρεμβάσεις της (πλην της περιόδου των Ευρωεκλογών), ενώ ήταν εκείνη που είχε προσκαλέσει την Μαρία Καρυστιανού σε ειδική εκδήλωση για τα Τέμπη τον Απρίλιο του 2024 στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πολάκης, ΚΚΕ 

Όλα τα παραπάνω, σε κάθε περίπτωση, έχουν αναστατώσει ένα μεγάλο μέρος του λεγόμενου «προοδευτικού» κόσμου, ιδίως όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κληθούν να μοιραστούν σε ακόμη μικρότερα κομμάτια την εξουσία, κατά την νομή της. Πριν, όμως, την επίσημη «φωνή του κόμματος», θέση για το «κόμμα Καρυστιανού» πήρε ο Παύλος Πολάκης, ζητώντας σε κοινή θέα από τον Νικόλα Φαραντούρη να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Κίνηση, η οποία θα συνοδευόταν είτε με αποκατάσταση της σχέσης με την Κουμουνδούρου, είτε με.. παραίτηση, μολονότι η τελευταία δεν θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Εντούτοις, δεν είναι λίγα τα στελέχη που θεωρούν πως ο Νικόλας Φαραντούρης θα πρέπει να παραιτηθεί, αν σκοπεύει τελικά να ακολουθήσει την Μαρία Καρυστιανού στον νέο της πολιτικό στόχο.

Στόχος που δέχτηκε χθες τα περισσότερα πυρά, αφού για το «κόμμα Καρυστιανού» τοποθετήθηκαν με σχόλιό τους χθες τα στελέχη του Περισσού, τα οποία μιλούν για παμπάλαιες… εκφράσεις περί «κάθαρσης», την στιγμή που ο πρόεδρος της ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε πως «ένας λαός που ψηφίζει ανέργους, ανεπάγγελτους, ανθρώπους αλλους που δεν έχουν λύσει ούτε τα δικά τους προβλήματα(σε αντίθεση με όσα έλεγαν οι πρόγονοι μας), κυβερνάται από κάθε ουτιδανο και επενδύει σε “σωτήρες” του τίποτα».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.