-->
04.03.2024

Ο Πριγκόζιν καλεί τη Μόσχα να κηρύξει στρατιωτικό νόμο και αυτοαποκαλείται «χασάπης του Πούτιν»

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner, προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια επανάσταση παρόμοια με αυτή του 1917 και να χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτός αν η ελίτ ασχοληθεί σοβαρά με τον πόλεμο.

Η Ουκρανία προετοιμάζει μια αντεπίθεση με στόχο να σπρώξει τα ρωσικά στρατεύματα πίσω στα σύνορα πριν από το 2014 όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία, είπε ο Πριγκόζιν. Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να περικυκλώσει το Μπαχμούτ και να επιτεθεί στην Κριμαία, εκτίμησε.

«Πιθανότατα, αυτό το σενάριο δεν θα είναι καλό για τη Ρωσία, επομένως πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν επίπονο πόλεμο», είπε σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.

«Είμαστε σε τέτοια κατάσταση που θα μπορούσαμε να χάσουμε τη Ρωσία – αυτό είναι το κύριο πρόβλημα… Πρέπει να επιβάλουμε στρατιωτικό νόμο».

Ο Πριγκόζιν είπε ότι η πολιτική του προοπτική κυριαρχείται από την αγάπη για την πατρίδα και την εξυπηρέτηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Είπε ότι το παρατσούκλι του «σεφ του Πούτιν» ήταν ηλίθιο καθώς δεν έχει μαγειρικές ικανότητες, λέγοντας ότι ο «χασάπης του Πούτιν» μπορεί να ήταν πιο εύστοχο ψευδώνυμο.

Η ελίτ της Ρωσίας, είπε, προστάτευε τα παιδιά της από τον πόλεμο, ενώ τα παιδιά των απλών Ρώσων χάθηκαν στο μέτωπο, μια κατάσταση που είπε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στη Ρωσία.

Εάν οι απλοί Ρώσοι συνέχιζαν να βάζουν τα παιδιά τους πίσω σε φέρετρα, ενώ τα παιδιά της ελίτ λιάζονται στο εξωτερικό, είπε, η Ρωσία θα αντιμετώπιζε αναταραχή κατά τα πρότυπα των επαναστάσεων του 1917 που οδήγησαν σε εμφύλιο πόλεμο.Διαβάστε επίσης