-->
23.03.2023

Ο πρώην πρωθυπουργός, οι αδελφοί Χούρι, οι στοιχηματικές και ο Κοντονής

1. Εντύπωση προκαλεί η υιοθέτηση από την κυβέρνηση των καταγγελιών του Σταύρου Κοντονή για δήθεν κατά παραγγελία διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε μια εβδομάδα πριν εγκαταλείψει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός υπαινίσσεται ότι η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα αφορούσε αποκλειστικά εκκρεμή υπόθεση διαπλεκόμενου επιχειρηματία.

Η σπέκουλα από τη πλευρά της κυβέρνησης συνδέεται με έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία όμως μπορεί να πυροδοτήσει πόλεμο ανάμεσα σε ισχυρά διαπλεκόμενα συμφέροντα αλλά και επικίνδυνους πολιτικούς κραδασμούς.

2. Για να αποφύγουν την κλήτευσή τους στην Προανακριτική Επιτροπή οι αδελφοί Χούρι του λιβανέζικου ομίλου CCC ενεργοποίησαν τα ισχυρά πολιτικά λόμπι.

Μάλιστα απευθύνθηκαν και σε πρώην πρωθυπουργό ο οποίος έχει διορίσει δεκάδες φίλους του στον λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο.

Το πρόβλημα είναι ότι ο εν λόγω παράγοντας τους απάντησε ότι έχει πλέον περιορισμένη επιρροή στην κυβέρνηση και δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

3.Την προέλευση κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί σε τέσσερις στοιχηματικές εταιρείες διερευνούν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Για μία από τις εταιρείες η έρευνα συνδυάζεται με καταγγελίες που έχουν γίνει από πρώην εμπλεκόμενο στο διαδικτυακό στοίχημα.

Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης