-->
18.06.2021

Ο ρόλος του Τζέφρι Έπσταϊν στο διαζύγιο Μπίλ και Μελίντας Γκέιτς

Οι σκέψεις της Μελίντα Γκέιτς για το διαζύγιο από τον σύζυγό της, Μπιλ, φαίνεται πως άρχισαν όταν αυτός είχε συναντηθεί με τον διαβόητο Τζέφρι Έπσταϊν.

Το διάσημο ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή του να χωρίσει, όπως έγινε γνωστό παγκοσμίως.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι οι ακριβείς λόγοι του χωρισμού τους, με πολλούς από τον κύκλο τους να μιλούν για την ύπαρξη ενός «τρίτου προσώπου» στην σχέση τους και το ίδιο το ζευγάρι να περιορίζεται στο ότι ο γάμος του έχει «ζημιωθεί ανεπανόρθωτα», χωρίς να μπαίνει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η Μελίντα Γκέιτς είχε έρθει, ήδη από το 2019, σε επαφή με δικηγόρους, ώστε να συζητήσει μαζί τους για ένα πιθανό διαζύγιο από τον σύζυγό της.

Το ίδιο έντυπο αναφέρει πως, σύμφωνα με τις πηγές του, η Γκέιτς είχε αρχίσει να «δυσφορεί» έντονα με τον άντρα της για το γεγονός ότι ο τελευταίος είχε προβεί σε κάποιες συναντήσεις με τον γνωστό καταδικασθέντα για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμούς, Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε το 2019 και ενώ βρισκόταν στην φυλακή, αναμένοντας να δικαστεί για επιπλέον κατηγορίες που τον βάραιναν και που αφορούσαν την εμπλοκή του σε κύκλωμα σωματεμπορίας.

Οι ανησυχίες της Μελίντα για μια πιθανή επαφή του συζύγου της με τον Έπσταϊν φαίνεται πως είχαν εκφραστεί ήδη από το 2013, όταν η Μελίντα – προφανώς μάταια- προειδοποιούσε τον Μπιλ Γκέιτς να αποφεύγει τις πολλές συναναστροφές με τον καταδικασθέντα.

Η συνάντησή της με τους δικηγόρους της το 2019 φαίνεται πως συνέπεσε με την κυκλοφορία ενός άρθρου των New York Times, το οποίο εστίαζε στις συναντήσεις των Τζέφρι ΄Έπσταϊν και Μπιλ Γκέιτς, αναφέροντας μάλιστα ότι ο Γκέιτς είχε διανυκτερεύσει για ένα βράδυ στη βίλα του Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη.

Το άρθρο, το οποίο ανέλυε τις διασυνδέσεις του Έπσταϊν με τους «πλούσιους» και τους «ισχυρούς», τόνιζε ότι «κανένας από αυτούς δε συγκρίνεται με τον δεύτερο πλουσιότερο άνδρα του κόσμου, έναν λαμπρό και έντονα εσωστρεφή οραματιστή: Τον Μπιλ Γκέιτς», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «Αντίθετα με πολλούς άλλους, οι σχέσεις του Γκέιτς με τον Έπσταϊν άρχισαν αφότου ο τελευταίος καταδικάστηκε για σεξουαλικά εγκλήματα».

Σύμφωνα και με την ιστοσελίδα «The Daily Beast», η Μελίντα Γκέιτς ήταν «έξαλλη» με τις εξελίξεις αυτές, οι οποίες αποτέλεσαν μια «κρίσιμη καμπή» στη δική της σχέση με τον σύζυγό της.

Εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς δήλωσε πρόσφατα στην Wall Street Journal ότι, οι παλιές δηλώσεις του Γκέιτς στoυς New York Times σχετικά με την σύνδεσή του με τον Έπσταϊν, ισχύουν ακόμα.

Σε αυτές του τις δηλώσεις, ο Γκέιτς είχε πει:

«Πράγματι τον συνάντησα. Δεν μας συνδέει ωστόσο ούτε φιλία, ούτε κάποιου είδους επαγγελματική σχέση. Δεν πήγα μαζί του στο Νέο Μεξικό, στη Φλόριντα ή στο Παλμ Μπιτς. Είχε [ο Έπσταϊν] ανθρώπους γύρω του που του έλεγαν, “Αν θες να συγκεντρώσεις χρήματα για την παγκόσμια υγεία και για άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς, αυτός [σσ. ο Γκέιτς] ξέρει πολλούς πλούσιους».

«Σε κάθε συνάντηση που είχα μαζί του παρίσταντο μόνο άνδρες. Ποτέ δεν πήγα μαζί του σε πάρτυ και τέτοια. Αυτός ποτέ δε δώρισε χρήματα για κάποιον σκοπό που να έχω υπόψη μου».

Οι πηγές της Wall Street Journal υποστηρίζουν ότι ο Γκέιτς και ο Έπσταϊν πρωτοσυναντήθηκαν το 2011, 3 χρόνια αφότου ο Έπσταϊν είχε συνάψει συμφωνία με τις αρχές και καταδικαστεί σε 13 μηνών φυλάκιση για τις σεξουαλικές επαφές του με εκπορνευόμενα ανήλικα κορίτσια.

Οι όροι της συμφωνίας του 2008 είχαν θεωρηθεί ιδιαίτερα επιεικείς όταν, 11 χρόνια αργότερα, ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε άμεσα για σωματεμπορία και προφυλακίστηκε, αυτοκτονώντας στο κελί του λίγο μετά.

«Μετά από πολλή σκέψη και δουλειά πάνω στη σχέση μας, αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στον γάμο μας», λέει η σημερινή ανακοίνωση του ζεύγους Γκέιτς, σχετικά με το διαζύγιό τους.

Όσον αφορά τη διαχείριση του φιλανθρωπικού ιδρύματος που διοικούν από κοινού, έχουν ήδη πει πως σκοπεύουν να παραμείνουν διευθύνοντες σύμβουλοι και διαχειριστές του.

Ο τρίτος διαχειριστής του «Ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς», ο δισεκατομμυριούχος Γουώρεν Μπάφετ, πρόκειται επίσης να διατηρήσει την θέση του στο ΔΣ του οργανισμού, ενώ και οι τρεις τους έχουν δεσμευτεί να εκχωρήσουν, μετά θάνατον, την περιο υσία τους στο ίδρυμα.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Διαβάστε επίσης