-->
08.08.2022

Ο σουλτάνος κάνει… παρέλαση στο Μπακού (video)

Ο  σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήγε στο Αζερμπαϊτζάν και είπε στον Αλίγιεφ ότι θα συνεχίσει να γράφει έπος καιι του πρόσφερε τα τουρκικά drones και το στρατό του για την παρέλαση της νίκης, όπως την ονόμασαν στο Μπακού.

Η παρέλαση έγινε στην πλατεία Αζατλίκ στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, παρουσία του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Ο Ερντογάν στην ομιλία του είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν με την επιδέξια ηγεσία του αδελφού του, Ιλχάμ Αλίγιεφ, Θεού θέλοντος θα συνεχίσει να γράφει έπος. Το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν απελευθέρωσε τα εδάφη του από την κατοχή δεν σημαίνει ότι ο αγώνας έχει τελειώσει.

«Ως Τουρκία στις σχέσεις μας με το Αζερμπαϊτζάν είχαμε πάντα ως οδηγό το σύνθημα του μεγάλου ηγέτη Χαϊντάρ Αλίγιεφ ‘ένα έθνος και δύο κράτη’», ανέφερε με ύφος σουλτάνου ο Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ στην ομιλία του είπε: «Αισθανθήκαμε την υποστήριξη της Τουρκίας από τις πρώτες ώρες της μάχης για την πατρίδα. Δείχνουμε την ενότητα μας με την Τουρκία στους λαούς μας και στον κόσμο».

Και μετά τα έβαλε με την Αρμενία: «Η Αρμενία διέπραξε έγκλημα πολέμου εναντίον του λαού του Αζερμπαϊτζάν. Ανακτήσαμε την εδαφική μας ακεραιότητα στο πεδίο της μάχης. Ο Αρμενικός στρατός γονάτισε και εξασφαλίσαμε την εδαφική μας ακεραιότητα κερδίζοντας στο πεδίο της μάχης».

«Το Καραμπάχ είναι Αζερμπαϊτζάν και ο κόσμος σήμερα είδε ότι το Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν. Ζήτω η φιλία Τουρκίας- Αζερμπαϊτζάν», είπε ο Αλίγιεφ.


Διαβάστε επίσης