-->
15.10.2021

Ο σουρεαλισμός στο Αφγανιστάν: Ταλιμπάν έκαναν βόλτα σε θαλάσσια… φλαμίνγκο, με τα όπλα τους στο χέρι!

Ακόμη ένα σουρεαλιστικό περιστατικό με πρωταγωνιστές τους Ταλιμπάν καταγράφηκε από τον φακό των φωτογράφων και έκανε τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Μέσα στο σαββατοκύριακο, μαχητές των Ταλιμπάν  επισκέφθηκαν το εθνικό πάρκο Band-e Amir, στην ανατολική επαρχία Μπαμιγιάν του Αφγανιστάν, καθαρά για λόγους…αναψυχής, όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες. Οι Ταλιμπάν ανέβηκαν σε θαλάσσια ποδήλατα, σε σχήματα κύκνων και φλαμίνγκο και απόλαυσαν μια βαρκάδα στα νερά της λίμνης του πάρκου.

Ταλιμπάν

Μην μπορώντας, προφανώς, να εγκαταλείψουν τις αγαπημένες τους συνήθειες, οι μαχητές δεν άφησαν τα όπλα τους ούτε στιγμή, αλλά τα πήραν μαζί τους στη βόλτα τους.

Οι αλλόκοτες φωτογραφίες δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέικ Χάνραχαν, ο οποίος τις κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο Twitter. Στην δημοσίευσή του, ο Χάνραχαν επισημαίνει ότι οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές.

 


Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, δεν είναι καθόλου απίθανο το να συνέβη κάτι τέτοιο. Εξάλλου, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που οι Ταλιμπάν καταγράφονται να διασκεδάζουν σαν μικρά παιδιά. Λίγες ώρες μετά την κατάληψη της Καμπούλ, στις 14 Αυγούστου, μαχητές των Ταλιμπάν είχαν εισέλθει σε λούνα παρκ της αφγανικής πρωτεύουσας, για να διασκεδάσουν στα παιδικά παιχνίδια, με τα όπλα τους και πάλι ανά χείρας:

 

 

Διαβάστε επίσης