Όταν το 2016 ο Μισέλ Πλατινί πλήρωσε το σκάνδαλο Μπλάτερ (είχε πάρει χρήματα από τον πρώην πρόεδρο της FIFA) με την αποπομπή του από την προεδρία της UEFA, τη θέση του πήρε (αφού ακολούθησε η προσωρινή θητεία του Άνχελ Μαρία Βιγιάρ) τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Αλεξάντερ Τσέφερειν.
Μία από τις πρώτες αλλαγές που πέρασε ο Σλοβένος παράγοντας ήταν το όριο των τριών θητειών για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Ο Τσέφεριν έχει εκλεγεί πανηγυρικά άλλες δύο φορές (στις πρόσφατες δεν υπήρχε αντίπαλος) γεγονός που σημαίνει ότι το 2027 ολοκληρώνει την παρουσία του στη Νιόν (έδρα της UEFA). Ωστόσο στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής μία από τις αλλαγές που προτάθηκαν είναι το να μην περιλαμβάνεται στις τρεις θητείες μία προσωρινή (όπως αυτή που προέκυψε το 2016).
Σ΄αυτήν την προοπτική αντέδρασε έντονα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Γκιλ, ο οποίος είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA και εμφανίζεται να ηγείται μιας αντιπολιτευτικής κίνησης (χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν αυτός ή κάποιος άλλος θέλει να είναι υποψήφιος).
Αντιδράσεις υπήρχαν κι από άλλα μέλη της Εκτελεστικής, ωστόσο όπως ανέφερε η UEFA: «Η νομική επιτροπή πρότεινε ορισμένες αλλαγές στο καταστατικό, οι οποίες αποσαφηνίζουν ορισμένες υφιστάμενες διατάξεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι καμία δεν εφαρμόζεται αναδρομικά – σύμφωνα με μια βασική νομική αρχή. Τόσο η επιτροπή διακυβέρνησης όσο και η εκτελεστική επιτροπή ενέκριναν τις αλλαγές, οι οποίες θα εξεταστούν τώρα από το συνέδριο τον Φεβρουάριο».
Έτσι λοιπόν το ενδιαφέρον στρέφεται στις 8 Φεβρουαρίου στο Παρίσι όπου διεξάγεται το συνέδριο κι εκεί για να περάσει η αλλαγή απαιτούνται τα δύο τρίτα των 55 μελών της Ομοπονδίας για να υπάρξει τροποποίηση του καταστατικού.