-->
04.03.2024

Ο Τσίπρας συμφωνεί με… Άδωνι: Το δεύτερο κόμμα δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με το τρίτο!

Το θέμα το έχει θέσει πρώτος με άρθρο του ο Άδωνις Γεωργιάδης: Κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα, ούτε στις εκλογές με απλή αναλογική μπορεί να σχηματιστεί.
Αν δηλαδή η Νέα Δημοκρατία αναδειχτεί στις προσεχείς εκλογές πρώτο κόμμα και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που θα ακολουθήσουν συγκεντρώσουν μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών, δεν θα προχωρήσουν στη συγκρότηση κυβέρνηση μειοψηφίας. Δεν θα επιχειρήσουν δηλαδή αυτό που έπραξε ο Αντόνιο Κόστα στην Πορτογαλία, που συγκρότησε κυβέρνηση μειοψηφίας με την αριστερά, διαμορφώνοντας ένα φιλολαϊκό πρόγραμμα με το οποίο εν συνεχεία, με νέες εκλογές, κέρδισε την αυτοδυναμία.
Η μάχη πλέον, δηλαδή, μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό  «Κόντρα», περιορίζεται στο ποιος θα βγει πρώτο κόμμα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πρώτο κόμμα, η κυβέρνηση οδεύει, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, προς δεύτερες εκλογές.
Τώρα γιατί ο Αλέξης Τσίπρας θέτει το στοίχημα ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτο κόμμα ως προϋπόθεση για να φύγει ο Μητσοτάκης; Πρώτον, για να συσπειρώσει το κόμμα του που παραμένει πίσω στις δημοσκοπήσεις και, δεύτερον, για να πιέσει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτό σταθεροποιείται κοντά στο 13%.
Αν θα του βγει, θα δούμε…


Διαβάστε επίσης