-->
04.03.2024

Ο Τζόκοβιτς παραμένει επικεφαλής, αλλά ο Μεντβέντεφ «καραδοκεί»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, θα παραμείνει (σ.σ. από αύριο Δευτέρα 31/1) για 358η εβδομάδα επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη τένις, παρά την απέλαση του από την Αυστραλία και τον αποκλεισμό του από το Australian Open, επεδή είναι ανεμβολίαστος κατά της Covid-19.

Η κατάταξη που διατηρεί η ATP αφορά στο διάστημα ενός έτους, κάτι που σημαίνει ότι δεδομένης της αναβολής του Australian Open 2021, ο Σέρβος πρωταθλητής, θα διατηρήσει τους βαθμούς του μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου. Ομως η θέση του στην κορυφή, μπορεί να αμφισβητηθεί νωρίτερα.

Ο «Νόλε» έχει 11.015 βαθμούς στην κατάταξη της ATP και ο Ρώσος, Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα έχει 10.925 σε περίπτωση που κατακτήσει το Australian Open ή 10.125 σε περίπτωση ήττας, από τον Ισπανό, Ράφα Ναδάλ, όπως αναφέρεται από την Διεθνή Ομοσπονδία (ITF).

Ο Μεντβέντεφ θα συμμετάσχει στο τουρνουά του Ρότερνταμ που αρχίζει στις 7 Φεβρουαρίου και μπορεί να βρεθεί στο Νο 1 στις 14 Φεβρουαρίου, εάν κατακτήσει το Australian Open και το τουρνουά στην ολλανδική πόλη, με την προϋπόθεση ότι ο Τζόκοβιτς δεν θα παίξει τις δύο εβδομάδες που ακολουθούν το πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Εάν ο Μεντβέντεφ δεν παίξει στο Ρότερνταμ ή σε οποιοδήποτε άλλο τουρνουά τις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα γίνει Νο. 1 του κόσμου την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρει το Australian Open και ούτε αυτός, αλλά ούτε ο Τζόκοβιτς, θα παίξουν άλλο τουρνουά εντός τριών εβδομάδων από το Australian Open.Διαβάστε επίσης