-->
12.04.2024

Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει το κάστρο του Μπαλμόραλ για το κοινό – Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια

Τις πύλες του κάστρου του Μπαλμόραλ ανοίγει για το κοινό ο βασιλιάς Κάρολος, καθώς για πρώτη φορά από το καλοκαίρι οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν σε τμήματα του κάστρου που χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια.

Το κάστρο του Μπαλμόραλ, που βρίσκεται στα σκωτσέζικα Χάιλαντς, πιστεύεται ευρέως ότι ήταν η αγαπημένη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και εκεί περνούσε τα περισσότερα καλοκαίρια της.

Οι «εσωτερικές ξεναγήσεις του κάστρου», οι οποίες θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε τμήματα του κτιρίου που χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια, θα είναι πλέον διαθέσιμες μεταξύ 1ης Ιουλίου και 4ης Αυγούστου, με κάθε ομάδα να περιορίζεται σε 10 άτομα.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 100 λίρες ή 150 λίρες και περιλαμβάνουν και απογευματινό τσάι. Τα εισιτήρια περιορίζονται σε 40 ανά ημέρα και πωλούνται ήδη με γρήγορους ρυθμούς.

Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν πριν ο βασιλιάς και η βασίλισσα φτάσουν στο Μπαλμόραλ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η ιστοσελίδα του Μπαλμόραλ αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες ξεναγήσεις είναι οι πρώτες του είδους τους από τότε που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κάστρου το 1855.

Οι προηγούμενες ξεναγήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν, επικεντρώνονταν στους εξωτερικούς χώρους και τους κήπους, ενώ η πρόσβαση στο κάστρο περιοριζόταν στην αίθουσα χορού.

Η ιστοσελίδα ανέφερε ότι η νέα ξενάγηση θα σας «ταξιδέψει σε ένα ιστορικό ταξίδι μέσα από πολλά από τα όμορφα δωμάτια του κάστρου Μπαλμόραλ».

«Θα μάθετε για την προέλευση του κάστρου και για το πώς αγαπήθηκε από γενιές και γενιές της βασιλικής οικογένειας. Ταξιδέψτε στο χρόνο από την αγορά του Μπαλμόραλ από τη βασίλισσα Βικτώρια και τον πρίγκιπα Αλβέρτο, μέχρι σήμερα, όπου μπορείτε να δείτε πώς τα δωμάτια μέσα στο κάστρο χρησιμοποιούνται σήμερα από την αυτού Μεγαλειότητά τους τον βασιλιά και τη βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας», προσέθεσε.

Η ξενάγηση περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση στην αίθουσα χορού με μια συλλογή από ακουαρέλες του βασιλιά που απεικονίζουν τοπία στο Μπαλμόραλ, στο Χάιγκροουβ και το Σάντρινγκχαμ, καθώς και μια συλλογή από ρούχα που φορούσαν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, αλλά και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Το κάστρο του Μπαλμόραλ

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ πέρασε μεγάλο μέρος των τελευταίων χρόνων του πρίγκιπα Φίλιππου μαζί του στο Μπλαμόραλ, ενώ πέθανε κι η ίδια εκεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Μετά το άνοιγμα της ανατολικής πτέρυγας του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Οι ξεναγήσεις στο κάστρο Μπαλμόραλ έρχονται σύμφωνα με το Sky News καθώς η ανατολική πτέρυγα του παλατιού του Μπάκιγχαμ θα ανοίξει για πρώτη φορά για τους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι, όταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν ειδικές ξεναγήσεις στον κύριο όροφο.

Η ανατολική πτέρυγα περιλαμβάνει την μπροστινή όψη του ιστορικού κτιρίου και διαθέτει το διάσημο κεντρικό μπαλκόνι, όπου ο μονάρχης και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώνονται για δημόσιες εμφανίσεις σε ειδικές περιστάσεις ή ιστορικές στιγμές από το 1851.

Η πτέρυγα χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα από τη βασιλική οικογένεια για επίσημες συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Μικρές ομάδες επισκεπτών θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούν δωμάτια στον κύριο όροφο, συμπεριλαμβανομένου του κύριου διαδρόμου που διατρέχει το μήκος της πτέρυγας, επιπλωμένου με εκλεκτά αντικείμενα από τη βασιλική συλλογή.Διαβάστε επίσης