-->
27.07.2021

Ο Βούτσης απαντάει σε Πολάκη και Τζανακόπουλο: Πριν γίνουμε τσαμπουκάδες, πρέπει να πείσουμε την κοινωνία (BINTEO)

Την άποψή του για την πολιτική τακτική της διαμόρφωσης των συσχετισμών στην κοινωνία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε εμμέσως στις πρακτικές που εφαρμόζει ο Παύλος Πολάκης που αρκετές φορές προκαλεί διαφωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου που απείλησε με εκκαθαρίσεις «πολυπλόκαμων μηχανισμών» και «αυτονομημένων εστιών εξουσίας» στο δημόσιο.

«Έχεις εχθρότητα, αντιπαλότητα, στασιμότητα, ιδιοτέλεια ή απλή ανοχή και μέσα στη δημοσιοϋπαλληλία και μέσα στις ανεξάρτητες αρχές και μέσα στους δικαστές και μέσα και μέσα…» λέει ο Νίκος Βούτσης και συμπληρώνει: «Και στα μαζικά κινήματα και στους φορείς… Ειπα πολλές φορές ότι μέσα στη Βουλή ερχόντουσαν οι φορείς μετά από διαδηλώσεις να με δουν και ελάχιστες φορές υπήρχαν κάποιοι που μου κλείνανε το μάτι -κατά κάποιο τρόπο- ότι ήταν άνθρωποι που θα στηρίζανε τη δικιά μας πολιτική…».

Δείτε το βίντεο με τις αναφορές του Νίκου Βούτση:

Στη γραμμή Τζανακόπουλου και ο Βούτσης για τιμωρίες δημοσίων υπαλλήλων

Κατά την άποψη που εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «για να μην βαυκαλιζόμαστε, δεν είναι θέματα «βγάζω την εντολή και γίνεται» και «αν την βγάλω ακόμα πιο αποφασιστικά θα γίνει», αφού ο άλλος δεν είναι σ’ αυτό, δηλαδή δεν το πιστεύει, δεν εμπνέεται, είναι εχθρός, είναι αντίπαλος, δεν έχει την κοινωνική γείωση…».

Μάλιστα, ο τέως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θυμήθηκε και την διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ. «Να μην σας πω για την εποχή ΠΑΣΟΚ τώρα εντάξει, που τα είχε όλα, δηλαδή κάποιοι τα θυμούνται αυτά, δηλαδή εμείς οι παλαιότεροι χωρίς να ‘μαστε ΠΑΣΟΚ δεν έχεις την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχεις το αγροτικό κίνημα, δεν έχεις την νεολαία, δεν, δεν, δεν…» είπε ο Νίκος Βούτσης θυμίζοντας παλαιότερες αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τους… αρμούς της εξουσίας.

«Αυτά πρέπει να τα ανατάξουμε, είναι δικό μας θέμα, πριν γίνουμε αποφασιστικοί και τσαμπουκάδες -μέσα σε εισαγωγικά βάλτε το, καταλαβαίνετε, το λέω για να συνεννοούμαστε- και να μαστε πιο αποφασιστικοί, πιο επίμονοι, πιο έμπειροι, να βρούμε καλύτερους συνεργάτες, να προχωρήσουμε πολιτικές, κάποιοι να τιμωρηθούν στα πλαίσια είτε του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, είτε ας πούμε της δημόσιας διαφάνειας και της διάυγειας και τα λοιπά…» υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης.

Και με ύφος που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι παραπέμπει στους πάλαι ποτέ αποκαλούμενους διαφωτιστές εξήγησε: «Πριν τα κάνουμε όλα αυτά να ξέρουμε ότι χρειάζεται κάποιος συσχετισμός… Που δεν είναι μόνο η ημέρα των εκλογών, πόσες ψήφους πήρες, είναι ένας συσχετισμός μέσα στην κοινωνία για να μπορείς αυτά τα πράγματα να τα προχωρήσεις».

Και κατέληξε ο Νίκος Βούτσης «δεν είναι οιονεί εχθροί μας συντρόφισσες και σύντροφοι, πράκτορες, προβοκάτορες, αλήτες ή ποινικοί επειδή δεν είναι δικοί μας…».Διαβάστε επίσης