-->
25.06.2022

Οι 6 λόγοι που θα στηθούν κάλπες το φθινόπωρο – Οι σκέψεις που κάνουν στο Μαξίμου και τα νέα δεδομένα

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνoυμε εγκύρως, ότι οι λόγοι που αναγκάζουν τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να στήσει κάλπες τον Οκτώβριο είναι οι εξής:

1ον) Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο και την ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο, έχει εκτοξευτεί στα ύψη η δημοφιλία και η επιρροή του σε ένα κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα της Κεντροαριστεράς.

2ον) Δεν αμφισβητείται από κανέναν η πολιτική του κυριαρχία, ενώ στο κρίσιμο ερώτημα, για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το οποίο θα καθορίσει και το εκλογικό αποτέλεσμα, παίζει στην ουσία χωρίς αντίπαλο.

3ον) Οι εφιαλτικές προβλέψεις για Ενεργειακό Αρμαγεδδώνα και πληθωριστική έκρηξη τον φετινό χειμώνα, καθιστούν παρακινδυνευμένη την εξάντληση της τετραετίας.

4ον) Η κρίση με την Τουρκία συνιστά αστάθμητο παράγοντα και γι΄ αυτό ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να έχει μπροστά του μια καθαρή τετραετία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της τουρκικής προκλητικότητας.

5ον) Όταν όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν άνοιγμα της ψαλίδας και μάλιστα με διαφορά που ξεπερνάει το 10%, είναι φυσικό να κεφαλαιοποιείς πολιτικά αυτή την αναπάντεχη επιτυχία. Γιατί κανένα κυβερνών κόμμα δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια να εξασφαλίζει τέτοια διαφορά μετά από τριετή διακυβέρνηση.

6ον) Όταν το σύνολο των κομμάτων κινούνται σε εκλογική τροχιά, τότε οι κάλπες είναι υποχρεωτικές, γιατί μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, τόσο στη λειτουργία της κυβέρνησης, όσο και στην οικονομία.
Διαβάστε επίσης