-->
02.10.2022

Οι αναφορές Μητσοτάκη σε Μπουρλά, Τομ Χανκς και Γιάννη, ξεσήκωσαν το Κογκρέσο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ιστορική του ομιλία στο Κογκρέσο, αναφέρθηκε και σε επιφανείς Έλληνες που έχουν μεγαλουργήσει στις ΗΠΑ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στους μετανάστες που έγιναν δεκτοί από τις ΗΠΑ τα τελευταία 120 χρόνια, τονίζοντας ότι χάρη στις κοινές αξίες, προσαρμόστηκαν εύκολα και έχτισαν μια καλύτερη ζωή.

«Αυτοί που ήρθαν ήταν απλοί εργάτες, όχι φιλόσοφοι ή ποιητές. Παρά το ότι δεν ήταν μορφωμένοι, πάντα είχαν τρομερή αποφασιστικότητα και αγκάλιασαν κάθε ευκαιρία για να προσφέρουν ένα λαμπρό μέλλον στα παιδιά τους, για το ιερό καθήκον η κάθε γενιά να ζει καλύτερα από την προηγούμενη. Αλλά ποτέ δεν λησμόνησαν από που ξεκίνησαν», υπογράμμισε.

Μεταξύ των ονομάτων που ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για επιφανείς Έλληνες των ΗΠΑ, ήταν ο Μάικλ Δουκάκης, που είχε φτάσει να γίνει υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, και οι Μπουρλά, Κασσαβέτης, Ευγενίδης, Πελεκάνος, Τομ Χανκς και βέβαια Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταχειροκροτήθηκε με αυτές τις αναφορές, ενώ τόνισε ότι έξι από τους σημαντικούς Έλληνες των ΗΠΑ, βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο Κογκρέσο και παρακολουθούσαν την ομιλία του.

 Διαβάστε επίσης