Close this search box.

Οι ανακοινώσεις – έκπληξη του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η προεδρία της Δημοκρατίας και οι μεταγραφές του Ανδρουλάκη

Πριν 3 ώρες
Για να ξέρετε, ο Κυριάκος Μητσοτακης στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει παροχές και μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων νοικοκυριών.
Μεταξύ άλλων βάρος θα δοθεί στα κλειστά ακίνητα και τα κίνητρα που μπορούν να δοθουν στους ιδιοκτήτες τους για να τα ρίξουν στην αγορά σε μια προσπάθεια να πέσουν τα ενοίκια.
Επίσης, εξετάζεται η πλήρης απαλλαγή απο τον φόρο εισοδήματος για όσα ακίνητα είναι κλειστά απο το 2023 ενώ θα δοθουν και επιδοτήσεις για ανακαίνιση.
Ήδη το οικονομικό επιτελείο είναι σε επαφές με τις Βρυξέλλες για να κλειδώσει το πακέτο στήριξης.

Τεκμαρτό

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ αλλαγές στα τεκμήρια των ελεύθερων επαγγελματιών. Το πολιτικό κόστος που έχει προκαλέσει ο νόμος για τα τεκμήρια είναι βαρύ και ασήκωτο, επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού και γι’ αυτό προαναγγέλλουν διορθωτικές αλλαγές οι οποίες θα ισχύουν από την αρχή του νέου έτους.

Στήριξη

Τη στήριξη δύο ισχυρών παραγόντων οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη επιρροή στους επαγγελματικούς φορείς αλλά και στην κοινωνία φαίνεται πως εξασφάλισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά. Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παραδοσιακά κόμμα μικρομεσαίων, οι επιρροές των δύο αυτών παραγόντων θα βοηθήσουν σημαντικά τον Νίκο Ανδρουλάκη στην μάχη που δίνει για την επανεκλογή του στην ηγεσια του κόμματος.

Προεδρία

Εχει απόλυτο δίκιο ο Μάκης Βορίδης που λέει ότι στην παράταξη της ΝΔ υπάρχουν τρία πρόσωπα που μπορούν να προταθούν για την προεδρία της Δημοκρατίας. Προφανώς εννοεί τον Κώστα Καραμανλή, που είναι και το φαβορί για να μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επαναπροσεγγίσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της παράταξης. Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος παρά τις διαψεύσεις παίζει και αυτός για την Ηρώδου του Αττικού και βεβαίως ο Κώστας Τασούλας που είναι ενωτικός.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ