-->
26.09.2023

Οι αποφάσεις Μητσοτάκη και το μήνυμα της επιλογής Κασσελάκη

Τις διεργασίες που έχουν συντελεστεί σε επίπεδο κοινωνίας και οι οποίες εκφράζονται πλέον και στο πολιτικό σκηνικό αποκαλύπτει η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η κοινωνία αναζητά νέα πρόσωπα, απορρίπτοντας και κάποια στερεότυπα του παρελθόντος.

Το γεγονός και μόνο ότι ένας δηλωμένος ομοφυλόφιλος κατάφερε να κινητοποιήσει ένα κομμάτι της κοινωνίας για να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα των συντηρητικών στερεοτύπων.

Ο κόσμος έχει μπουχτίσει από τα λεγόμενα «κομματόσκυλα» που κυριαρχούν στη δημόσια ζωή από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Γι’ αυτό αναζητεί λύσεις σε νέους ανθρώπους οι οποίοι είναι αυτοδημιούργητοι και δεν προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα.

Είναι ένα μήνυμα το οποίο δεν αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Rotation

Το rotation που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κυβερνητικό σχήμα μετά τις εκλογές δεν έχει βγει, τουλάχιστον για την ώρα αλλά ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά.

Το ξέκοψε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ότι δεν θα κάνει ανασχηματισμό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν χρειαστεί δεν θα αλλάξει υπουργούς εν κινήσει όπως έχει αποδείξει και κατά το παρελθόν. Δηλαδή να προχωρήσει σε μεμονωμένες αλλαγές, όποτε κριθεί αναγκαίο.

Για να ξέρετε πάντως το θέμα των αλλαγών σε αυτή την φάση μπορεί να έχει κλείσει, αλλά πριν το ταξίδι Μητσοτάκη στο Στρασβούργο, είχαν γίνει συζητήσεις για το ποιοι μπορεί να έφευγαν και ποιοι θα έπαιρναν τις θέσεις τους.Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης