Μπορεί στην κυβέρνηση να υποστηρίζουν πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2027 αλλά οι εκλογικές μηχανές της Πειραιώς όχι μόνο φουλάρουν αλλά κλείνουν σιγά σιγά και τα γαλάζια ψηφοδέλτια.
Έτσι την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου στα Τρίκαλα, του υφυπουργού Παιδείας Νίκου Παπαϊωάννου στην Α’ Θεσσαλονίκης και της Αλεξάνδρας Σδούκου στην Α’ Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν ο Θοδωρής Σκυλακάκης στα Βόρεια Προάστια, η Βούλα Πατουλίδου στη Β’ Θεσσαλονίκης και του Νίκου Ταχιάου στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Αυτοδιοίκηση
Επίσης οι γαλάζιες λίστες θα έχοντας πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη είτε από τους δήμους είτε από τις περιφέρειες. Έτσι μεταξύ άλλων στη Δυτική Ελλάδα ακούγονται οι αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Φωκιανός Ζαΐμης και Άννα Μαστοράκου. Στην Ηλεία ο Νίκος Κοροβέσης και στην Αιτωλοακαρνανία ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατσακιώρης.
Στην περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας για παράδειγμα ακούγονται ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος αντιπεριφερειάρχης στις Σέρρες, η Σοφία Μαυρίδου στην Πιερία και στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει συζητηθεί το όνομα της Φανής Παπαθωμά, αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας
Γενικός γραμματέας
Νέος Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος. Μέσα στην εβδομάδα θα παρατηθεί από δήμαρχος και θα αναλάβει τα καθήκοντά του στη θέση του Μανώλη Κουτουλάκη, ο οποίος με τη σειρά του αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Λιμένων στο ίδιο υπουργείο. Ο Μανώλης Κουτουλάκης μετακινείται στη θέση του γενικού γραμματέα Λιμένων αντί του Βαγγέλη Κυριαζόπουλου που ανέλαβε στη θέση του Θύμιου Μπακογιάννη στο υπουργείο Περιβάλλοντος ως γραμματέας για την Χωροταξία και τις Πολεοδομίες.