-->
19.04.2024

Οι παγίδες της Χαμάς: Βάζουν βόμβες σε παιδικά σακίδια και πτώματα

Οι παγίδες που τοποθέτησαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στο Ισραήλ περιελάμβαναν μια βόμβα μέσα σε ένα ροζ παιδικό σακίδιο με την ελπίδα ότι θα σκότωνε ένα αθώο θύμα, δήλωσε την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας έδειχναν έναν στρατιώτη να ξεπακετάρει τη φαινομενικά αθώα, πολύχρωμη, διακοσμημένη με καρδιά και αστέρι σχολική τσάντα ενός παιδιού που βρέθηκε πεσμένη σε ένα χωράφι.

Στο εσωτερικό της υπήρχαν εκρηκτικά που είχαν ρυθμιστεί να εκραγούν αν κάποιος προσπαθούσε να τη σηκώσει.

«Η τσάντα ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό, που περιείχε έναν τηλεχειριζόμενο μηχανισμό – βάρους 7 κιλών. Η Χαμάς επέλεξε σκόπιμα να παγιδεύσει το σακίδιο ενός παιδιού με την «ελπίδα» ότι ένας ανυποψίαστος πολίτης θα το σηκώσει», έγραψαν οι IDF.

Child_Bag_Bomb

Οι IDF δήλωσαν ότι ο εν λόγω μηχανισμός ήταν μόνο ένας από τους πολλούς που εντοπίστηκαν στο Ισραήλ και που άφησε πίσω της η Χαμάς με την… ελπίδα να σκοτώσει περισσότερους Ισραηλινούς.

Βόμβες πάνω σε νεκρούς

Κάποιες από αυτές τις παγίδες βρέθηκαν επίσης τοποθετημένες πάνω στα σώματα νεκρών, συμπεριλαμβανομένης της 33χρονης καναδοισραηλινής μητέρας Adi Vital-Kaploun.

Την περασμένη εβδομάδα, οι IDF διαπίστωσαν ότι το πτώμα της Vital-Kaploun, η οποία πυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια των δύο αγοριών της, ήταν παγιδευμένο ώστε να εκραγεί αν κάποιος προσπαθούσε να το μετακινήσει, δήλωσαν οι φίλοι της στην καναδική Globe and Mail.

«Βρήκαν το πτώμα κάτω από το κρεβάτι του γιο της- γεμάτο με βόμβες», δήλωσε η φίλη της Dina Zaslacski. «Έβαλαν βόμβες σε όλο το σώμα της και ο πατέρας της ήταν στο σπίτι. Δόξα τω Θεώ, δεν άνοιξε την πόρτα», είπε με δάκρυα στα μάτια η γυναίκα.

Φόβοι ότι θα βάλουν βόμβες στους ομήρους

Η χρήση παγίδων από τη Χαμάς κάνει πολλούς να φοβούνται ότι οι περισσότεροι από 200 όμηροί της θα μπορούσαν να φορτωθούν με εκρηκτικά που θα εκραγούν κατά τη διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Μπρους Χόφμαν, εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ, απηύθυνε μια τέτοια προειδοποίηση στα μέσα Οκτωβρίου, όταν συζητούσε για την πιθανή τοποθεσία των ομήρων που είναι διασκορπισμένοι στο εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων σηράγγων της Γάζας.

«Αυτά τα μέρη και ίσως ακόμη και οι ίδιοι οι όμηροι θα είναι πιθανότατα φορτωμένοι με εκρηκτικά», προειδοποίησε ο Χόφμαν για να συνεχίσει: «Πρόκειται για τόσο μεγάλη πρόκληση που όμοιά της δεν έχει αντιμετωπιστεί ποτέ στο παρελθόν».Διαβάστε επίσης