Search
Close this search box.
Search

Οι πρώτες μέρες Λιγνάδη στη φυλακή – Καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα οι συγκρατούμενοί του

Πριν 5 έτη

Στην γεμάτη φυλακή με καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα κρατείται ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Οι μέρες κυλούν αντίστροφα για να μεταφερθεί σε κανονικό κελί ο Δημήτρης Λιγνάδης ενώ ο συνήγορος του ποντάρει στην αίτηση αποφυλάκισης του εντολέα του.

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης θα πρέπει να ολοκληρώσει τις ημέρες της καραντίνας, ενώ στην συνέχεια θα φυλακιστεί σε κελί που συνήθως δεν βρίσκονται πάνω από 4 άτομα.

Η χωρητικότητα των φυλακών είναι 53 κρατούμενοι όμως ήδη κρατούνται 111. Στην ειδική πτέρυγα είναι μεταξύ άλλων κρατουμένων ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Συνολικά, του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών και 6 μηνών, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στην ίδια φυλακή κρατείται ο καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο. Σε βάρος του, είχε ασκηθεί βαρύτατη ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών, κατ’ εξακολούθηση.

Στις Φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», καταδικασμένος σε κάθειρξη 26 ετών Είχε συληφθει πριν από 6 χρτόνια επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του. «Ο κατηγορούμενος δεν αστειεύεται, χτυπάει. Μόνο θήραμα χρειάζεται. Μόλις δει το θήραμα τρέχει» υπογράμμισε τότε ο εισαγγελέας.

Στις Φυλακές Τρίπολης εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο «δράκος του Αμαρουσίου» καταδικασμενος για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως άκουγε… φωνές που τον υποχρέωναν να υπακούει στις αρρωστημένες ορέξεις του!

Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο που απέρριψε το αίτημά του να εισαχθεί σε ψυχιατρείο.

Πηγή: MEGA

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Σε «τείχος» προσέκρουσε η προσπάθεια της διοίκησης της «Βιολάντα» να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας, όταν κατέθεσε εκ νέου φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με την σειρά της απέρριψε το αίτημα, καθώς και πάλι εντοπίστηκαν παραλείψεις. Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, η διοίκηση της μπισκοτοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανοίξει το δεύτερο εργοστάσιο της «Βιολάντα», στο οποίο είχε μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην συνέβαινε μια νέα τραγωδία όπως αυτή με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες. Έτσι, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατατέθηκε, από την πλευρά της διοίκησης της «Βιολάντα», εκ νέου φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του δεύτερου εργοστασίου. Από την πλευρά της, απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντοπίστηκαν ξανά παραλείψεις στο ζήτημα της πυρασφάλειας. «Δεν γνώριζα για την οσμή του υγραερίου» Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, χθες (22/04) πέρασε εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων, για την συμπληρωματική απολογία του, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και για την πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πέντε νεκρές εργάτριες, άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι γνώριζε για την οσμή υγραερίου στο εργοστάσιο, ενώ φέρεται να επεσήμανε πως παραμένει στο πλευρό των οικογενειών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ζητώντας εκ νέου την αποφυλάκισή του. Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας κρατείται προσωρινά από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν είχαν κάνει δεκτό το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η πλευρά του κατηγορούμενου, προσέφυγε κατά της απόφασης, και τώρα μένει να φανεί εάν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να αφεθεί ελεύθερος ή να παραμείνει στη φυλακή.