-->
10.08.2022

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αντιπαθούν τον…ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη ΝΔ!- Τι δείχνει έρευνα της PRORATA

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο αναδεικνύει η έρευνα της PRORATA που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου ΕΝΑ, Ινστιτούτο που ως γνωστόν ηγείται το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,το 53% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αντιπαθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόλις το 11% αντιπαθεί τη Νέα Δημοκρατία!
Αναδημοσιεύουμε το σχετικό απόσπασμα της έρευνας, που επιβεβαιώνει και ενισχύει άλλες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας:

«Σημαντικό, ως ενός σημείου, φαινόμενο, που θα επηρεάσει την προεκλογική συνθήκη, είναι ο βαθμός αντιπάθειας προς τα κόμματα. Στη σύγχρονη εκλογική συμπεριφορά διεθνώς εμφανίζεται το φαινόμενο της «αρνητικής ταύτισης» με κάποιο κόμμα, όπου η αντιπάθεια εμφανίζεται να είναι ισχυρότερο κίνητρο ψήφου απ’ ό,τι η συμπάθεια. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, παρατηρούμε ότι το 86% των ερωτώμενων δήλωσε ότι υπάρχει ένα κόμμα που αντιπαθεί περισσότερο από τα υπόλοιπα. Από αυτούς, το 35% δήλωσε πως αντιπαθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 33% τη ΝΔ, το 9% τους Έλληνες για την Πατρίδα, το 7% το ΚΚΕ, το 4% την Ελληνική Λύση και το ΜΕΡΑ25 και το 2% το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Επίσης, το 71% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ αντιπαθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 81% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αντιπαθεί τη ΝΔ, ενώ το 53% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αντιπαθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 10% τη ΝΔ».

Άντε μετά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ακόμα και αν το ήθελε, να συζητήσει για συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα!


Διαβάστε επίσης