-->
12.04.2024

Οι «σοφοί» του Τσίπρα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Ποια ονόματα συζητούνται

Τηλεδιάσκεψη με την «ομάδα σοφών» που έχει συγκροτήσει προ έτους, πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που τους ζήτησε να του καταθέσουν προγραμματικές προτάσεις ενόψει των εκλογών, ο καθένας στον τομέα του, προορίζει πολλούς εξ αυτών για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Από τα πλέον «φρέσκα» πρόσωπα είναι η νεαρά Διάνα Βουτηράκου, μια καθηγήτρια ρομποτικής από τα 23 της, χωρίς ακόμα να είναι γνωστό που θα χρησιμοποιηθεί.
Για εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας προορίζεται ο αν. καθηγητής Ιατρικής Όθωνας Ηλιόπουλος, ως εκπρόσωπος της ομογένειας. ενώ ακούγεται και το όνομα του αιματολόγου Γιώργου Γεροτζιάφα, που δύσκολα όμως θα αφήσει τις επαγγελματικές του ασχολίες στο Παρίσι.
Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του καθηγητή Νίκου Φαραντούρη στη μονοεδρική της Κεφαλλονιάς, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να «χτυπήσει».
Στο Ρέθυμνο εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου θα είναι υποψήφιος ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ σε κάποια από τις περιφέρειες της Αττικής θα είναι υποψήφια η πρώην υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.
Η «ομάδα σοφών» του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινωθεί στα τέλη του μηνός.


Διαβάστε επίσης