-->
08.08.2022

Οι συναντήσεις του Μητσοτάκη και τα μυστήρια του ανασχηματισμού

Σε μια περίοδο που τα σενάρια του ανασχηματισμού έχουν φουντώσει για τα καλά – άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτήρισε ως αναδιάταξη δυνάμεων στο εσωτερικό του πρωθυπουργικού γραφείου τις τελευταίες αλλαγές- όπως είναι φυσικό, τα βλέμματα πέφτουν στα πρόσωπα που θα μπουν και σε αυτά που θα φύγουν από το κυβερνητικό σχήμα.

Το «κλειδί» των αλλαγών όμως είναι ο χρόνος. Θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό τα επόμενα 24ωρα πριν τη ΔΕΘ ή θα περιμένει να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις σε ουδέτερο χρόνο, μετά τη ΔΕΘ και αφού έχει ολοκληρωθεί και η αντιπυρική περίοδος στο ενδιάμεσο;

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης λύσει το «γόρδιο δεσμό» του χρόνου του ανασχηματισμού όλα τα υπόλοιπα θα πάρουν το δρόμο τους. Ήδη στο πρωθυπουργικό Γραφείο υπάρχει μια πρώτη λίστα με τους βουλευτές που μπορεί να αξιοποιηθούν και κυρίως σε ποια πόστα.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως ακόμα και το Σάββατο ο πρωθυπουργός είχε επαφές στο Μέγαρο Μαξίμου πέρα από τις συναντήσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πυρκαγιές και της προετοιμασίας εν όψει ΔΕΘ.

Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως οι αλλαγές είναι προ των πυλών αλλά το σίγουρο είναι πως υπάρχει προεργασία και απομένει το πότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «πατήσει το κουμπί» για την επανεκκίνηση της κυβέρνησής του, που ήδη έχει συμπληρώσει 25 μήνες.


Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης