Search
Close this search box.
Search

Οι βόμβες Σαμαρά, το νέο κόμμα και το φακελάκι των 50.000

Πριν 2 ώρες

Παρά τις πληροφορίες πως υπάρχει ανοικτή γραμμή μεταξύ του Μαξίμου και του Αντώνη Σαμαρά ο πρώην πρωθυπουργός με την τηλεοπτική παρέμβαση του μεσημέρι της Κυριακής έκοψε κάθε γέφυρα και δήλωσε παρών στις εξελίξεις αποκαλύπτοντας πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σκληρή επίθεση πως τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έκανε λόγο πως έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

Ξεκαθάρισε πως δεν έχει κανένα γινάτι με τον Μητσοτάκη όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υπενθυμίζοντας πως αυτός τον έκανε υπουργό, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και πως τον στήριξε στην εσωκομματική μάχη για να αναδειχθεί πρόεδρος της ΝΔ.

Έκανε λόγο για αξιακές διαφορές με τον πρωθυπουργό και πως δεν έχει να επιστρέψει κάπου αφού διαγράφηκε πριν καν κυκλοφορήσει η εφημερίδα όπου δόθηκε η συνέντευξη του. Ήταν η αφορμή για κάνει το κόμμα όπως θέλει, λέει ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Παρέμβαση

 

Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκαλεί η δημόσια αποκάλυψη του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργου Στασινού ο οποίος υποστήριξε ότι υψηλόβαθμη υπάλληλος πολεοδομίας απαίτησε «φακελάκι» ύψους 50.000 ευρώ, προκειμένου να εκδώσει άδεια οικοδομής που αφορούσε κτίριο του ίδιου του ΤΕΕ.

Η καταγγελία, που έγινε σε δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Στασινού, έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση και αντιδράσεις, καθώς φέρνει στο φως ένα ακόμα περιστατικό διαφθοράς μέσα σε δημόσια υπηρεσία. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η υπόθεση απαιτεί άμεση διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να καλείται να κινηθεί αυτεπάγγελτα, ζητώντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία και μαρτυρίες.

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την πορεία της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικής άδειας για κτίριο του Επιμελητηρίου. Όπως διαπίστωσε, η υπόθεση είχε «παγώσει» για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς —όπως ενημερώθηκε— υψηλόβαθμη υπάλληλος της πολεοδομίας αξίωνε χρηματική «αμοιβή» ύψους 50.000 ευρώ.

Καλό θα είναι βέβαια ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΕΕ να έχει κινήσει τις διαδικασίες και να έχει ενημερώσει τις αρχές αν δεν το έχει ήδη κάνει.

Εμείς εδώ είμαστε και αναμένουμε.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.