-->
01.10.2022

Οι υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας Μαρινάκη, ο μονόδρομος του Λοβέρδου και ο… Ατσίδας 

Την Παρασκευή το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος. Μπορεί το Συνέδριο της ΝΔ να αναβλήθηκε για τους πρώτους μήνες του 2022 αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την εκλογή νέου γραμματέα από τώρα.

Η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του γραμματέα είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης. Κάτι που δείχνει ότι η Πειραιώς όχι μόνο έχει τους νέους στην πρώτη γραμμή αλλά ότι φέρνει στο προσκήνιο μια νέα γενιά στελεχών.

Ήδη ο Παύλος Μαρινάκης έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ και διευθυντή την ΝΔ Γιάννη Μπρατάκο να υπογράφει πρώτος και να ακολουθεί ο απερχόμενος γραμματέας της ΝΔ Γιώργος Στεργίου.

Ακόμα την υποψηφιότητα υπογράφουν οι δυο αντιπρόεδροι της ΝΔ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Εφορευτική

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι οι βουλευτές Γιάννης Τραγάκης, ο Χρήστος Κέλλας, η ευρωβουλευτής Άννα – Μισελ Ασημακοπούλου και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Κατσαούνος και Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.

Μονόδρομος 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος λέει θα ψηφίσει το Νίκο Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο, γιατί αυτό αποφάσισαν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, στον πρώτο γύρο αφού του έδωσαν την πρωτιά.

Δηλαδή αν ήταν πρώτος την Κυριακή ο Γιώργος Παπανδρέου ο Ανδρέας Λοβέρδος θα τον στήριζε κατά την λογική της ανακοίνωσης του;

Ούτε μια στο εκατομμύριο, αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρεί πως η κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα της διαδοχής, την τελευταία στιγμή, μείωσε τις πιθανότητες εκλογής του.

Όπως καταλαβαίνετε τα δύσκολα για το ΚΙΝΑΛ ξεκινάνε μετά την Κυριακή της 12ης Δεκεμβρίου.

Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος στον Ατσίδα, «δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»…Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης