-->
29.11.2022

Οικονόμου για τουρκικό γεωτρύπανο: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων

Καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων δεν πρόκειται να ανεχθεί η Ελλάδα, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για την επικείμενη «έξοδο» τουρκικού γεωτρύπανου στο Αιγαίο υπογράμμισε: «Η αντίδραση της Ελλάδας θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της Θάλασσας και ευθυγραμμισμένη με την αταλάντευτη θέση ότι δεν θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της».

 

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες και με τους servicers.

Στόχος, όπως είπε, είναι να αναλυθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες απ’ την πλευρά των τραπεζών και τους servicers ώστε  να αξιοποιούν σε απόλυτο βαθμό της νομοθετικής δυνατότητες που υπάρχουν έτσι ώστε να υποστηριχθούν οι συμπολίτες μας αυτή και κυρίως σε ό,τι αφορά  την απειλή που υπάρχει συσσώρευσης ακόμα μεγαλύτερου ιδιωτικού χρέους εξαιτίας του δυσμενούς περιβάλλοντος.

«Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια η κυβέρνηση αναμένει από την πλευρά των τραπεζών πρωτοβουλίες σε κατευθύνσεις που και αυτές θα βοηθήσουν στην υποστήριξη των δανειοληπτών. Παρακολουθούμε το θέμα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις τράπεζες και ότι καλύτερο μπορεί να γίνει προκειμένου να υποστηρίζει ελληνική κοινωνία και προς τις δύο κατευθύνσεις που σας είπα θα γίνει», κατέληξε.

 

Τέλος, σχετικά με την πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι «είναι αυτονόητο ότι καθόλου δεν μας ικανοποιεί η πρόταση αυτή τα 275€». «Δεν είναι ούτε στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ούτε  αποτελεί αποτελεσματικό μέτρο αντιμετώπισης ενεργειακής ακριβείας. Εμείς θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση εφαρμογής της πρότασης μας, πρόταση την οποία έχουνε αγκαλιές κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης