Search
Close this search box.
Search

Οικονόμου: Το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν σκληρά οι αντοχές μας – Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Πριν 4 έτη
Γιάννης Οικονόμου

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μην αναλώνεται σε κάθε είδους εσωστρέφεια, ανέφερε.

«Το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν σκληρά οι αντοχές μας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η εφιαλτική εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου είναι ένα γεγονός που το νιώθουμε όλοι. Η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται στην Ευρώπη. Δεν καταπονούνται μόνο τα χαμηλά στρώματα, αλλά και η μεσαία τάξη», ανέφερε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις διεθνείς προκλήσεις.

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε μάλιστα πως σήμερα θα υπάρξει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την ενέργεια. Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις και η επάρκεια αγαθών αλλά και οι σχεδιασμοί που έχει κάνει η Ελλάδα, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας για την Ελλάδα, τόνισε πως αναμένεται ένας δύσκολος χειμώνας, ενώ στα «θετικά» μέσα στις «μαύρες ειδήσεις» των τελευταίων ημερών ανέφερε τον τζίρο στον τουρισμό, ο οποίος φαίνεται ότι θα ξεπεράσει αυτόν του 2019.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μην αναλώνεται σε κάθε είδους εσωστρέφεια. Με πλήρη συναίσθηση της κατάσταση έχει ήδη εφαρμόσει πλειάδα μέτρων και θα συνεχίσουμε με σύνεση και σωφροσύνη», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Όπως επισήμανε, στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για διαθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, μέτρα και κίνητρα στην αγορά εργασίας. Τέλος θα αναφερθεί στην πλειάδα μέτρων στήριξης των πολιτών στην ενέργεια αλλά και σε μία ολοκληρωμένη πολιτική για τη στέγαση.

Να δώσει απαντήσεις ο Τσίπρας

Σχετικά με τις εξηγήσεις που ζητά σήμερα μέσω της εφημερίδας «Τα Νεα», ο κ. Πιτσιόρλας από τον Τσίπρα σχετικά με την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε τα εξής:

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική υπόθεση. Πρώτον αποδεικνύεται πως ο Τσίπρας είπε ψέματα. Δεύτερον η προσπάθεια να πει πως η υπόθεση έρχεται παρελθόν, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε όλα αυτά πρέπει να δώσει απαντήσεις ο κ. Τσίπρας».

Για αλλαγή εκλογικού νόμου

Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει τους εκλογικούς συσχετισμούς και να αποτρέπει και την ακυβερνησία και τον σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Σε «τείχος» προσέκρουσε η προσπάθεια της διοίκησης της «Βιολάντα» να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας, όταν κατέθεσε εκ νέου φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με την σειρά της απέρριψε το αίτημα, καθώς και πάλι εντοπίστηκαν παραλείψεις. Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, η διοίκηση της μπισκοτοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανοίξει το δεύτερο εργοστάσιο της «Βιολάντα», στο οποίο είχε μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην συνέβαινε μια νέα τραγωδία όπως αυτή με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες. Έτσι, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατατέθηκε, από την πλευρά της διοίκησης της «Βιολάντα», εκ νέου φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του δεύτερου εργοστασίου. Από την πλευρά της, απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντοπίστηκαν ξανά παραλείψεις στο ζήτημα της πυρασφάλειας. «Δεν γνώριζα για την οσμή του υγραερίου» Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, χθες (22/04) πέρασε εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων, για την συμπληρωματική απολογία του, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και για την πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πέντε νεκρές εργάτριες, άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι γνώριζε για την οσμή υγραερίου στο εργοστάσιο, ενώ φέρεται να επεσήμανε πως παραμένει στο πλευρό των οικογενειών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ζητώντας εκ νέου την αποφυλάκισή του. Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας κρατείται προσωρινά από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν είχαν κάνει δεκτό το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η πλευρά του κατηγορούμενου, προσέφυγε κατά της απόφασης, και τώρα μένει να φανεί εάν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να αφεθεί ελεύθερος ή να παραμείνει στη φυλακή.