-->
03.10.2023

Μόνο στο 15minutes.gr: Όλα τα σενάρια στο τραπέζι – Οι μυστικές δημοσκοπήσεις και το «κλειδί» για εκλογές ή ανασχηματισμό

Η κυβέρνηση κρατάει «ανάχωμα ασφαλείας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που επιτρέπει στο Μαξίμου να σχεδιάζει τα επόμενα βήματα…

Οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο δείχνουν απόλυτη κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό αλλά και δημοσκοπική καθίζηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού για την ώρα φαίνεται πως δείχνει να μην έχει αντανακλαστικά να αντιδράσει.

Ο πρωθυπουργός βγαίνει μπροστά ο ίδιος όπως με το διάγγελμα της Τετάρτης, την συνέντευξη στον Alpha ακόμα και με τις εξαγγελίες για τις φοροελαφρύνσεις που στοχεύουν στην μεσαία τάξη που τόσο πολύ χτυπήθηκε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικοί αναλυτές βλέπουν πως το Μέγαρο Μαξίμου με στοχευμένες κινήσεις, πέρα από τις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα εμβόλια και τις νέες εμβολιαστικές γραμμές για τις πιο νέες ηλικίες, το πρόγραμμα των 330 εκ. ευρώ για την εστίαση κ.α. όχι μόνο κρατάει την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλέον δημιουργεί ανάχωμα ασφαλείας.

Οι πρόωρες εκλογές

Το σκηνικό αυτό που εξελίσσεται επιτρέπει πλέον στο κυβερνητικό επιτελείο ακόμα και να αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές αν και κάτι τέτοιο δεν είναι στην κουλτούρα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει τονίσει δημόσια πως δεν επιθυμεί να στήσει κάλπες.

Πάντως κάποιοι επιμένουν πως αν βρεθεί το ξέφωτο, δηλαδή έχει χτιστεί ένα τείχος ανόσιας επιστρέφοντας σιγά σιγά στην κανονικότητα θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πρόωρες κάλπες με ορίζοντα ως τον Σεπτέμβριο.

Σε μια περίοδο που ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει βηματισμό έχοντας να αντιμετωπίσει και εσωκομματικές έριδες.

Περιοδείες στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις περιοδείες του εκτός Αθήνας. Μετά την επίσκεψη του το περασμένο Σάββατο στην Κόρινθο, τις επόμενες ώρες θα πετάξει για την Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις τοπικές κοινωνίες.

Δομικός ανασχηματισμός

Αν όμως δεν πατήσει το κουμπί των εκλογών τότε είναι βέβαιο πως με το κλείσιμο των δυο ετών, δηλαδή από τα τέλη Ιουνίου και μετά, το Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με την επανεκκίνηση στην κοινωνία, θα επιδιώξει και επανεκκίνηση στο κυβερνητικό του σχήμα.

Κάτι που σημαίνει πως θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, δομικό αυτή την φορά σε σχέση με τις διορθωτικές αλλαγές του Ιανουαρίου.Διαβάστε επίσης