Γιορτές στο πι και φι! Χωρίς κόπο, άγχος και τα ρέστα. Χωρίς πολύωρες δοκιμασίες, χωρίς περίπλοκες τεχνικές, χωρίς μαριναρίσματα, χωρίς κοψίματα, γεμίσματα, ραψίματα. Χωρίς ειδικά γλάσα, χωρίς σάλτσες χρονοβόρες. Χωρίς, χωρίς, χωρίς… Και όμως με όλη τη νοστιμιά που όλοι λαχταράμε από ένα γιορτινό μενού. Όλη τη φινέτσα, όλη τη χάρη, όλη την πρωτοτυπία που απαιτούν οι μέρες.
Φτιάχνει σούπα βελουτέ, ναι βελουτέ, καλά διαβάσατε, και μάλιστα την ωραία βισυσουάζ, τη γαλλική πρασοπατατόσουπα, όμως ρίχνει όλα τα λαχανικά στη χύτρα και την έχει έτοιμη σε 30 λεπτά (μαζί με την ετοιμασία των λαχανικών). Όση ώρα μαγειρεύεται η σούπα, φτιάχνει δυο μεζεδάκια στο άψε σβήσε. Ταρτάκια με έτοιμες βάσεις και γέμιση με μους πέστροφας: χτυπάμε πέστροφα με κατίκι και μυρωδικά. Αυτό ήταν όλο! Και μπρουσκέτες με ανθότυρο και καβούρι του κουτιού. Μούρλια.
Σαλάτα φτιάχνει με έτοιμα σαλατικά και ένα έμπειρο ντρέσσινγκ με τσάτνεϋ της στιγμής! Πώς; Ανακατεύοντας μια μαρμελάδα με φρούτα του δάσους με λίγο βαλσαμικό!
Πιο πριν φροντίστε να έχετε παγώσει τα κρασιά του τραπεζιού!
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr