Αποστολή στο Άμπου Ντάμπι: Γιάννης Κουβόπουλος
Ακόμα και έτσι όμως, με πεντάδα Μπράουν, Καλαϊτζάκη, Μήτογλου, Λεσόρ και Γιούρτσεβεν ο Παναθηναϊκός γύρισε το παιχνίδι, αν και έχανε με 15 πόντους, με τον Έλληνα τεχνικό να τρομοκρατείται και να ρίχνει στο παρκέ Ουόκαπ και Βεζένκοφ 40 δεύτερα πριν το τέλος.
Ο Παναθηναϊκός με ένα 0-4 στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου μείωσε σε 57-50 αλλά ο Πίτερς συνέχιζε το.. βιολί του για το 60-50. Οι διαιτητές με ένα ακόμα… αστείο σφύριγμα απέβαλλαν τον Σαμοντούροφ με 5ο φάουλ κάτι που έφερε την έκρηξη των Αταμάν και Χουάντσο οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα γι αυτήν την απόφαση και ο πρώτος μάλιστα πήρε τεχνική ποινή. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τούρκος τεχνικός σηκώθηκε από τον πάγκο του. Ο Ολυμπιακός βρήκε ένα ακόμα τρίποντο, από τον Φουρνιέ αυτή τη φορά, για το 63-52 αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να προσπαθεί αν βρει λύσεις να μειώσει και ο Όσμαν με δύο ακόμα πόντους έκανε το 67-60, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Μήτογλου με ανάποδο κάρφωμα έριξε τη διαφορά στους πέντε πόντους και ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε έξαλλη κατάσταση ζήτησε τάιμ άουτ, 2:39 πριν τη λήξη με τον Παναθηναϊκό να χάνει κι άλλες ευκαιρίες να μειώσει ακόμα περισσότερο. Τα λάθη του Παναθηναϊκού έδωσαν την ευκαιρία στον Βεζένκοφ με τρίποντο να κάνει το 75-64.
Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός με όλα του τα “όπλα” στη “μάχη” έδινε τα πάντα για να πάρει το ματς, με τον Παναθηναϊκό να βλέπει την αναμέτρηση ως μια καλή προπόνηση για… συντήρηση και τον Αταμάν να δοκιμάζει… αδόκιμες πεντάδες. Η απουσία του Χουάντσο, τα πέντε φάουλ του “Σάμο”, έφεραν δίδυμο ψηλών Λεσόρ και Γιούρτσεβεν και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 15 πόντους, 89-74 στο 35’. Ο Τούρκος τεχνικός έστειλε τον Μήτογλου στο “3” και έπαιζε με Μπράουν και Καλαϊτζάκη και εκείνοι γύρισαν το ματς. Ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 6-16, 40 δεύτερα πριν τη λήξη ο Μπαρτζώκας σε… έντρομη κατάσταση έβαλε Βεζένκοφ και Ουόκαπ και ο Καλαϊτζάκης με τρίποντο ένα το 95-93 στα 4 δεύτερα. Δύο στις δύο βολές για το 97-93 από τον Πίτερς και ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη.
Τα Δεκάλεπτα: 33-20, 57-46, 75-64, 97-93