15-20
2/2 βολές ο Χολ
Οι αντιδράσεις του Γιάννη στον μεγάλο τελικό της Euroleague

Βολές για τον Χολ
13-20
Φοβερό μπλοκ από τον Ντόρσεϊ στον Ντεκ αλλά χάθηκε η μπάλα
6’10”: Στην επίθεση ο Ολυμπιακός έχει βρει πλέον ρυθμό κι ας μην έχει σκοράρει ο Ντόρσεϊ, αλλά στην άμυνα παραμένει το πρόβλημα και η Ρεάλ είναι στο 13-20.
13-20
Μετράει το καλάθι του Φελίς παρά το κόψιμο του Χολ
Το πάθος στο πρόσωπο του Βεζένκοφ

Οι Αμερικανοί λένε «when the going gets tough the tough get going» (όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, οι δυνατοί παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους» και στο 3-15, ο Σάσα Βεζένκοβ ξύπνησε συμπαίκτες και κερκίδα με δύο έμμεσα τρίποντα.
Αυτό είναι Αθήνα έτσι ζει το μπάσκετ, είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
13-18
Ακόμα 3.52 για το 10′
13-18
1/2 από τον σέντερ του Ολυμπιακού
Βολές για τον Μιλουτίνοφ
12-18
Στους 13 με νέο τρίποντο ο Λάιλς
12-15
Μέσα και η βολή
11-15
Καλάθι και φάουλ ο Βεζένκοφ
Ο Καμπάτσο λείπει 30 δευτερόλεπτα και στην άμυνα ο Γουόκαπ πέτυχε τρίποντο ενώ στην επίθεση έγινε λάθος πάσα
Αρχίζει και πιέζει στην άμυνα ο Ολυμπιακός.
9-15
Τρίποντο από τον Γουόκαπ!
6-15
4ο ομαδικό νωρίς για τη Ρεάλ
4’15”: Πρώτο καλό νέο το δεύτερο φάουλ του Καμπάτσο και παράλληλα το 4ο ομαδικό της Ρεάλ…
5-15
Καλάθι και φάουλ από τον Βεζένκοφ
3-15
Νέο τρίποντο από τον Αμπάλδε
3-12
Νέο τρίποντο από τον Λάιλς που έχει 10 ήδη
Πρώτο εντός πεδιάς καλάθι του Ολυμπιακού με Μιλουτίνοφ… Ο Σέρβος παίζει χωρίς αντίπαλο και οι συμπαίκτες του πρέπει να τον ταΐζουν συνεχώς
3-9
Μειώνει ο Μιλουτίνοφ με ταμπλό
1-9
Επίθεση για τον Ολυμπιακό
Η Ρεάλ προσπαθεί να πληγώσει τον Ολυμπιακό με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι ερυθρόλευκοι κόντρα στη Φενέρ…
Το πρώτο τζάμπολ του μεγάλου τελικού
Τάιμ άουτ από τον Μπαρτζώκα.
1-9
Τρίποντο από τον Λάιλς
1-6
1/2 βολές από τον Ντόρσεϊ, νέο καλάθι από τον Λάιλς
Μετά το πρώτο δίλεπτο ο Ολυμπιακός μετρά δύο κακές επιθέσεις και μία χαμένη βολή…
Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στο T-Center
0-4
Βολές για τον Ολυμπιακό, θα πάει στη γραμμή ο Ντόρσεϊ
0-4
Κερδίζει φάουλ ο Μιλουτίνοφ.
Ο Καμπάτσο βδέλα στον Γουόκαπ
Σ’ αυτά τα πρώτα δευτερόλεπτα ένα πρώτο στοιχείο που φαίνεται να ξεχωρίζει είναι η προσπάθεια του Καμπάτσο να παίξει ασφυκτική άμυνα στον Γουόκαπ
0-4
Δεν μετράει το καλάθι, επιθετικό φάουλ του Βεζένκοφ
Ο Λάιλς πατάει τη γραμμή.
0-4
Έδωσαν επιθετικό στον Βεζένκοφ και τσεκάρουν εάν μετράει το καλάθι.
0-4
Με καλάθι του Λάιλς
Καμπάσο, Αμπάλδε, Οκίκι, Χεζόνια, Λάιλς
Ξεκίνησε το παιχνίδι
Επίθεση για τον Ολυμπιακό
Η πεντάδα του Ολυμπιακού
Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Μιλουτίνοβ
Όλα έτοιμα για το τζάμπολ του μεγάλου τελικού.

Οι 12αδες
Ολυμπιακός: Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Τζόσεφ, ΜακΚίσικ, Γουόρντ, Βεζένκοβ, Παπανικολάου, Πίτερς, Φουρνιέ, Μιλουτίνοβ, Χολ, Τζόουνς.
Ρεάλ: Λάιλς, Αμπάλδε, Οκέκε, Καμπάσο, Χεζόνια, Γιουλ, Μαλεντόν, Ντεκ, Φελίς, Αλμάνσα, Κράμερ, Προσίντα
Παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός
Έντονες αποδοκιμασίες στην παρουσία.
Αυτή την ώρα η παρουσίαση της Ρεάλ
Εικόνες από την τελετή έναρξης




O Βασίλης Σπανούλης με τον Κώστα Αντετοκούνμπο
Το ζέσταμα των παικτών του Ολυμπιακού
Μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες του Ολυμπιακού

Αποδοκιμασίες στην είσοδο της Ρεάλ
Τρελή ατμόσφαιρα στο T-Center

Βίντεο από τα αποδυτήρια
Ολυμπιακός – Ρεάλ: η απόλυτη κόντρα!
O δρόμος για τον τελικό
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novasports (@novasportsgr)
Ο Γιώργος Πρίντεζης

H 12αδα της Ρεάλ
Λάιλς, Αμπάλδε, Οκέκε, Καμπάσο, Χεζόνια, Γιουλ, Μαλεντόν, Ντεκ, Φελίς, Αλμάνσα, Κράμερ, Προσίντα
O Νίκος Γκάλης: Πιο δυνατός ο Ολυμπιακός
«Όλη η Ελλάδα θέλει ελληνική ομάδα να το σηκώσει. Θα γίνει ωραίο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός θα έχει τον κόσμο, για μένα είναι και καλύτερη ομάδα και πιστεύω όλα θα πάνε καλά».
Για το αν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός και για το πλεονέκτημα στη θέση “5”:
«Ναι είναι πιο δυνατός στους ψηλούς, αλλά σε έναν αγώνα χρειάζεσαι ισορροπία και στους ψηλούς και στους κοντούς, αλλά ο Ολυμπιακός πιστεύω έχει καλύτερο υλικό».
Πηγή: sport24
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novasports (@novasportsgr)

Στο T-Center ο Νίκος Γκάλης
Ο ιδιοκτήτης της Χαποέλ στο ΟΑΚΑ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sportal.gr (@sportal.gr)
Νίκος Γκάλης: Να το σηκώσει η ελληνική ομάδα
Ο Νίκος Γκάλης έφτασε στο T-Center για τον μεγάλο τελικό.
O Παναγιώτης Αγγελόπουλος με τον κόσμο του Ολυμπιακού
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athletiko (@athletiko.gr)

Συνθήματα μέσα από το T-Center
Αποδοκιμάστηκε ο Χεζόνια
Σε μια ώρα ο μεγάλος τελικός. Ο Ολυμπιακός για 5η φορά κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι είχε στο 3-1 με τον Ολυμπιακό να έχει μια νίκη στον τελικό του 2013.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού

Τα πρώτα σουτάκια των παικτών του Ολυμπιακού
Αποθέωση Αγγελόπουλων
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη bwinΣΠΟΡ FM 94.6 (@sportfm946)
Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το NEXT GEN

Η άφιξη του Παναγιώτη Αγγελόπουλου
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sportal.gr (@sportal.gr)

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα

Αγγελόπουλος και Μπαφές
Ο Άλεκ Πίτερς


Ο Ταϊρίκ Τζόουνς

O Νίκολα Μιλουτίνοφ

Κοκκίνησε το T-Center

Το τρόπαιο έφτασε στα χέρια του 4 φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Κάιλ Χάινς

Το βαρύτιμο τρόπαιο που θα σηκώσει ο μεγάλος νικητής
Το αντίστοιχο βίντεο για τον Μπαρτζώκα
Το αφιέρωμα της Euroleague στον Σέρτζιο Σκαριόλο
Οι 12άδες των δύο ομάδων
Ολυμπιακός: Τόμας Γουόκαπ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κόρι Τζόσεφ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Τάισον Γουόρντ, Σάσα Βεζένκοβ, Κώστας Παπανικολάου, Άλεκ Πίτερς, Εβάν Φουρνιέ, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Ντόντα Χολ, Ταϊρίκ Τζόουνς.
Ρεάλ Μαδρίτης: Λάιλς, Αμπάλδε, Οκέκε, Καμπάσο, Χεζόνια, Γιουλ, Μαλεντόν, Ντεκ, Φελίς, Αλμάνσα, Κράμερ, Προσίντα
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα… Η καλύτερη ομάδα σε όλη τη σεζόν της Euroleague, ο Ολυμπιακός, που τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια (με ρεκόρ 26 νίκες – 12 ήττες) κοντράρεται με την πιο βαριά φανέλα της παγκόσμιας αθλητικής βιομηχανίας, αυτήν της Ρεάλ Μαδρίτης με φόντο το τρόπαιο της φετινής Euroleague.
Αυτή είναι η 5η φορά που οι δύο ομάδες συνθέτουν το ζευγάρι του τελικού (επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στη διοργάνωση) με τους μερένγκες να έχουν το πάνω χέρι έχοντας επικρατήσει τρεις φορές (1995, 2015, 2023) και τον Ολυμπιακό μία (2013) με το τελευταίο τους ραντεβού (σε τελικό) να έχει αφήσει τους Πειραιώτες με μία ανοικτή πληγή.
Στις 21 Μαΐου 2023, τη μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός είχε πριν το τζάμπολ τον τίτλο του φαβορί, ξεκίνησε εκπληκτική (24-12) αντέδρασε στην αντεπίθεση της Ρεάλ (29-31, 40-45) και προηγήθηκε 78-72 στο 38′. Όμως δεν «σκότωσε» το ματς και ο Γιουλ με καλάθι στα τρία δευτερόλεπτα από το τέλος διαμόρφωσε το 78-79 με τον Σλούκα να αστοχεί στο buzzer beater.
Τρία χρόνια αργότερα και δεκατρία μετά τη μοναδική νίκη των ερυθρόλευκων σε τελικό με την Ρεάλ, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά με τους Ισπανούς να έρχονται στην Αθήνα χωρίς τους δύο βασικούς τους ψηλούς (Ταβάρες, Λεν) και στον ημιτελικό να χάνουν και τον τρίτο (Γκαρούμπα) με αποτέλεσμα η φροντ λαιν τους να μοιάζει με την κερκόπορτα που θα πρέπει να χτυπήσουν ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του.
«Η Ρεάλ δεν έχει τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες», παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο ερυθρόλευκος τεχνικός, αλλά πολύ γρήγορα φρόντισε να πετάξει από πάνω του τον μανδύα του φαβορί:
«Μην περιμένετε να πω πως είμαστε φαβορί. Ποτέ δεν ξέρεις στο μπάσκετ τον παράγοντα Χ. Ο Σκαριόλο θα βρει τρόπο να το καλύψει το κενό στους ψηλούς, ίσως με κάποια ζώνη. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι».
Στην αντίπερα όχθη ο Σέρτζιο Σκαριόλο από τη στιγμή που η ομάδα του πέρασε από τη Βαλένθια, φρόντισε να ξεκινήσει την επιχείρηση… αποφόρτισης των παικτών του.
«Δεν θα αισθανόμαστε αποτυχημένοι αν ηττηθούμε. Υπάρχουν 18 ομάδες που ξεπεράσαμε και απομένουν δύο. Έχει να κάνει με το να δίνεις το 100% σου και να ελέγχεις τα συναισθήματα σου», είπε ο πολύπειρος Ιταλός τεχνικός και συμπλήρωσε με νόημα:
«Τη Δευτέρα το πρωί, ο ήλιος θα ανατείλει και οι άνθρωποι θα προετοιμάζονται για τις δουλειές του. Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο ξέροντας ότι μπορούμε να δώσουμε το 100%. Η ιστορία της Ρεάλ δεν σταματάει και δεν αρχίζει εδώ».
Οι διαιτητές του τελικου
Ο ένας εκ των τριών διαιτητών του ημιτελικού Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε και δύο από τον ημιτελικό Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης ορίστηκαν στον μεγάλο τελικό της Euroleague.
Ο Κροάτης, Σρέτεν Ράντοβιτς, ο οποίος αναμένεται να σφυρίξει για τελευταία φορά στην καριέρα του, είναι ο πρώτος διαιτητής του αγώνα.
Δίπλα του ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ όπως επίσης και ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς, οι οποίοι είχαν «σφυρίξει» τον ισπανικό ημιτελικό του Final Four.