-->
13.06.2024

Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα ληστεύει, ξεγυμνώνει και βασανίζει τους πρόσφυγες

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας χθες επέμεινε ότι «οι πόρτες της Τουρκίας είναι ανοικτές» για όποιον θέλει να ξεφύγει από τον πόλεμο, προσθέτοντας ότι κανείς Σύριος δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στη Συρία αν δεν το επιθυμεί.

Σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP, Ομέρ Τσελίκ, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος – ο οποίος είχε πει ότι όλοι οι Σύριοι πρέπει να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους λέγοντας: «Δεν μπορούμε να παραδώσουμε τους πρόσφυγες στους δολοφόνους».

«Όσοι λένε ότι η Τουρκία δεν έχει πολιτική στο προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν γνωρίζουν την κατάσταση εκεί. Ο Πρόεδρός μας έχει κάνει μια πολύ σαφή δήλωση. Μια μέρα θα επιστρέψουν οικειοθελώς και με αξιοπρέπεια. Δεν μπορούμε να τους παραδώσουμε στους δολοφόνους. Ο Κιλιτζντάρογλου έχει μπροστά του μια μηχανή σφαγής και μιλάει σαν να συμπαθεί το καθεστώς Άσαντ».

«Η Ελλάδα σουβλίζει τις βάρκες στις οποίες επέβαιναν παιδιά»

Την ίδια στιγμή επιτέθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας: «Υπεύθυνοι για τους θανάτους των παιδιών στη Μεσόγειο είναι το καθεστώς Άσαντ και η Ελλάδα που σουβλίζει τις βάρκες στις οποίες επέβαιναν αυτά τα παιδιά. Η Ελλάδα είναι που ληστεύει, ξεγυμνώνει και βασανίζει αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο Τσελίκ.

Ο Τσελίκ επιτέθηκε και κατά του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ουνάλ Τσεβικόζ, ο οποίος είπε ότι το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” είναι μαξιμαλιστική θέση, κατηγορώντας τον ότι παίρνει το μέρος της Ελλάδας. «Διάβασα σήμερα τα λόγια του έλληνα υπουργού Εξωτερικών και είναι λυπηρό που τα λόγια του και αυτά που είπαν αυτοί οι φίλοι (CHP) είναι τόσο παράλληλα» δήλωσε ο Τσελίκ.Διαβάστε επίσης