-->
12.05.2021

Ομογενής αστυνομικός συνέλαβε γυναίκα που έσπειρε τον πανικό με τσεκούρι

Σε ηρωίδα έχει αναδειχθεί στις ΗΠΑ μία νεαρή ομογενής αστυνομικός. Η ελληνικής καταγωγής Ειρήνη Πρέντζα ήταν αυτή που ακινητοποίησε μία 33χρονη που είχε τραυματίσει με τσεκούρι μία γυναίκα στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, προκαλώντας τον τρόμο στους πολίτες.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» και τη «New York Daily News», όλα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας σε μια συνοικία του Απερ Ιστ Σάιντ, που βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του 19ου Αστυνομικού Τμήματος. Η 33χρονη Λουτσιάνα Πρίκοπ (Luciana Pricop) αντέδρασε βίαια μετά την έντονη διαφωνία της με μια 28χρονη, στο σπίτι ενός κοινού τους φίλου. Προς έκπληξη όλων, άρπαξε ένα μικρό τσεκούρι και την τραυμάτισε σοβαρά και στη συνέχεια βγαίνοντας από το παράθυρο ανέβηκε στην ταράτσα από τις σκάλες κινδύνου.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η 33χρονη προσπαθώντας να διαφύγει, μπήκε σε ένα Κέντρο Τύπου στην 86η Οδό και ζήτησε δυο πακέτα τσιγάρα, λέγοντας στον υπάλληλο, ο οποίος την γνώριζε, πως θα τον πληρώσει αργότερα. Οταν αυτός είδε τα αίματα στα ρούχα της και το τσεκούρι που κρατούσε, είπε πως έπρεπε να φύγει γιατί «κάποιοι ήθελαν να σκοτώσουν την γάτα».

Η 33χρονη κατάφερε να μπει σε ένα λεωφορείο της γραμμής M86, για να κατέβει όμως την επόμενη στάση και να επιχειρήσει να βρει καταφύγιο σε ένα κτίριο. Παρακάλεσε τον θυρωρό να της δώσει καταφύγιο, εκείνος αρνήθηκε κι εκείνη κλειδώθηκε μέσα στον ανελκυστήρα. Λίγο αργότερα, επενέβη η Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, με την καθοριστική συμβολή της Ειρήνης Πρέντζα.

Το 19ο Αστυνομικό Τμήμα, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, έκανε ανάρτηση με μια φωτογραφία της ομογενούς αστυνομικού, η οποία είναι κόρη του Κωνσταντίνου και της Κικής Πρέντζα. Παράλληλα, περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τα σουρεαλιστικά γεγονότα της Δευτέρας.

«Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η μέρα. Χθες, έφερε μια γυναίκα με τσεκούρι. Αφού τραυμάτισε μια άλλη γυναίκα με μαχαίρι, η ύποπτη τράπηκε σε φυγή. Μετά από εκτεταμένη έρευνα εντοπίστηκε και με την βοήθεια των αστυνομικών της ειδικής μονάδας του NYPD συνελήφθη, χωρίς περαιτέρω τραυματισμούς», αναφέρει η ανάρτηση.Διαβάστε επίσης