Search
Close this search box.
Search

Οργή Ερντογάν για το προβάδισμα της αντιπολίτευσης

Πριν 2 έτη

Tην προεκλογική εκστρατεία του εγκαινίασε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν με μια μαζική συγκέντρωση στο Αφιόν Καραχισάρ, μια επαρχία στα δυτικά με συμβολική σημασία για το κόμμα του, αφού εκεί τέθηκαν τα ιδρυτικά θεμέλια του ΑΚΡ το 2001.

«Πώς μπορεί ένας άνθρωπος που δεν καταφέρνει καν να συσπειρώσει τους συμμάχους του γύρω από το ίδιο τραπέζι να εκπροσωπήσει την Τουρκία;», αναρωτήθηκε αναφερόμενος στον βασικό αντίπαλό του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής της εξακομματικής Εθνικής Συμμαχίας.

Παράλληλα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εξαρτάται από τους ιμπεριαλιστές και το ΔΝΤ και διακήρυξε ότι το κόμμα του δεν υποκύπτει σε κανέναν. «Υποκλινόμαστε μόνο μπροστά στον Αλλάχ», είπε.

Πάντως, σε μια προσπάθεια επίδειξης μεγάλων οικονομικών σχεδίων, ο Ερντογάν εγκαινίασε προχθές ένα νέο επενδυτικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, υποσχόμενος «ένα νέο χρηματοπιστωτικό οικοσύστημα». Δημοσιεύματα του (αντιπολιτευτικού) Τύπου εμφάνιζαν την προσέλευση στα εγκαίνια περιορισμένη.

Οργή Ερντογάν για το προβάδισμα της αντιπολίτευσης-1
Φόβοι μήπως ψηφίσουν και οι νεκροί του σεισμού
Στο μεταξύ, μικρό προβάδισμα έναντι του Τούρκου προέδρου εμφανίζει ο Κιλιτσντάρογλου, με 47,8% έναντι 43,4% του Ερντογάν. Ο τρίτος υποψήφιος, Μουχαρέμ Ιντζέ, που αποσπά λίγο κάτω από 3,5%, ψαλιδίζει ουσιαστικά τις προοπτικές νίκης του κοινού μετώπου της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Μακ» ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Η κουρδική ψήφος θα αποδειχθεί καθοριστική στην αναμέτρηση και δεν είναι τυχαίο ότι ο Κιλιτσντάρογλου υπεραμύνθηκε χθες των δικαιωμάτων της κουρδικής μειονότητας και της κοινής μοίρας Τούρκων και Κούρδων.

Ειδικότερα, καταδίκασε τα τρολ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που καταφέρονται εναντίον της συνεργασίας της αντιπολίτευσης με το φιλοκουρδικό HDP: «Μόλις το προεδρικό μέγαρο αντιλαμβάνεται πως θα χάσει τις εκλογές, ξεκινάνε οι κατηγορίες εναντίον των Κούρδων και τους συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες. Είναι ντροπή, πραγματική ντροπή».

Αν υπάρξει και δεύτερος γύρος στις 28 Μαΐου, αναμένεται να ψηφίσουν μέχρι και 50.000 νέοι ψηφοφόροι που θα συμπληρώσουν το 18ο έτος.

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση στη «Σαμπάχ», το πιθανότερο σενάριο σε περίπτωση δεύτερου γύρου είναι η οριακή επικράτηση Ερντογάν, με ρυθμιστές τους αναποφάσιστους και απογοητευμένους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Ο Τάιλερ Ρόμπινσον που συνελήφθη 33 ώρες μετά το έγκλημα, είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον από τη Γιούτα είναι ο δολοφόνος του 32χρονου συντηρητικού ακτιβιστή και συμμάχου του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ. Σύμφωνα με τις Αρχές, έδρασε πιθανότατα μόνος του. – Σε ένα από τα πυρομαχικά του έγραφε Bella Ciao, ενώ σε άλλο έγραφε «γειά σου φασίστα! Πιάσε!» – Συνελήφθη 33 ώρες μετά τη δολοφονία του Κερκ. – Έδρασε – εκτός απροόπτου – μόνος του. – Σε οικογενειακό δείπνο, πριν τη δολοφονία ο 22χρονος είχε μιλήσει αρνητικά για τον Κερκ. Είπε ότι ήταν γεμάτος μίσος και διέδιδε μίσος. – Ο Ρόμπινσον έφτασε στο πανεπιστήμιο τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονία του Κερκ – Οι Αρχές ευχαρίστησαν την οικογένεια του δράστη «που έκαναν το σωστό» – Για σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία μίλησε ο κυβερνήτης της Γιούτα : «Μένει να δούμε το είδος της» – Πριν τη δολοφονία ο Ρόμπινσον άλλαξε ρούχα στην ταράτσα. Μετά φόρεσε ξανά τα αρχικά.