-->
14.04.2024

Οργή στην Κουμουνδούρου με Ανδρουλάκη – Γιατί ο Τσίπρας συμφωνεί με τον Τσακαλώτο!

Έντονη δυσφορία, αν όχι οργή, επικρατεί στην Κουμουνδούρου για τη στάση που κρατεί ο Νίκος Ανδρουλάκης ως νέος αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη.
Όχι μόνο γιατί αποκλείει ένα αντικυβερνητικό μέτωπο, ούτε μόνο γιατί μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποκλείει και τον Αλέξη Τσίπρα από το ενδεχόμενο να είναι πρωθυπουργοί σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Αλλά και γιατί, εν αντιθέσει με την προκάτοχό του Φώφη Γεννηματά, πραγματοποιεί «διμέτωπο» αγώνα, επιτιθέμενος συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα- το ίδιο σχεδόν συχνά με τις επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά λένε.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, στο εξής αναμένεται να αφήνει πιο συχνά αιχμές κατά της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, αιχμές όμως που δεν θα μετατρέπονται σε επιθέσεις, καθώς επιδιώκει παράλληλα να μην πολώνει με το κομματικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα επιμείνει για «κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων».
Παρά τα όσα γράφονται, πάντως, η επίθεση Τσακαλώτου στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν προκάλεσε καμία δυσφορία στον Αλέξη Τσίπρα.
«Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η κεντρική συμβολή του Μακρόν στη γαλλική πολιτική είναι ότι προωθεί προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές, προφανώς δεν έχει καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία.

Η Λεπέν είναι η λαϊκιστική απάντηση στην έλλειψη τέτοιων πολιτικών και σε έναν ηγέτη με άψογα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια. Άλλο η ανακούφιση για την ήττα της Λεπέν, κι άλλο το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να μην βλέπουμε ποιες πολιτικές της έστρωσαν τον δρόμο.

Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω που καήκαμε», είχε αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ευ. Τσακαλώτος, ενώ μετά τη -σκληρή- απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη, επανήλθε:

«Όταν κάποιος δίνει συγχαρητήρια στον Μακρόν γιατί «η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγέτες, που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος» θέλει να μας πει ότι δεν επαινεί τις πολιτικές του Μακρόν για το κοινωνικό κράτος αλλά κάποιου άλλου που δεν τον αναφέρει στην ανακοίνωση; Και μου λέτε ότι εγώ δεν μιλάω καλά ελληνικά;

2) Εκείνο το κόμμα που συγκυβερνούσε με τον Καρατζαφέρη και διαπόμπευε οροθετικές πως το λέγανε, θυμάται κανείς;

3) Για την ταμπακέρα τώρα: Εσείς που πορεύεστε «με γνώμονα την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη» (sic) καταλαβαίνετε ότι οι πολιτικές τύπου Μακρόν ανοίγουν τον δρόμο στην Ακροδεξιά; Αν ναι, σκοπεύετε ποτέ να μας πείτε τι προτείνετε; Θα τοποθετηθείτε για παράδειγμα σε σχέση με τα όσα εμείς προτείναμε στο συνέδριο ή το είδατε μόνο μέσα από τα βιντεάκια της Ομάδας Αλήθειας;»
 Ειδικά η ανταπάντηση Τσακαλώτου στη Χαριλάου Τρικούπη, όχι απλώς δεν ενόχλησε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά του άρεσε και πολύ!


Διαβάστε επίσης