Nέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Κωνσταντίνος Τασούλας ακολουθώντας ένα αυστηρό τελετουργικό. Όπως ορίζει το άρθρο 33 του Συντάγματος ο 9ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ορκίστηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του.
«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού», ορκίστηκε ο κ. Τασούλας.
Μετά τον όρκο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος υπέγραψαν τους τέσσερις παπύρους και αμέσως κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Πρώτος υπέγραψε τα πρακτικά της ορκωμοσίας ο κ. Τασούλας και ακολούθησαν ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και το Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.