-->
07.06.2023

Όταν ο Τσίπρας συναντούσε Τραμπ και Ομπάμα

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για την συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν και την ομιλία στο Κογκρέσο.
Το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού όπως ήταν αναμενόμενο αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης και στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ καθώς η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στα έδρανα της αντιπολίτευσης έφερε και επιστροφή της αντιαμερικανικής ρητορικής για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογα με τα έδρανα και η ρητορική.
Η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάστηκε και κάποιοι έσπευσαν να θυμηθούν τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ. Τα όσα ειπώθηκαν εκεί αλλά και πως την υποδέχθηκε ο τότε φιλοκυβερνητικός Τύπος.

Τσίπρας για Τραμπ: Μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά είναι για καλό…

Ο Τζον Ρόμπερτς, επικεφαλής πολιτικός συντάκτης του Λευκού Οίκου για το Fox News απηύθυνε ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το Τραμπ κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Ο δημοσιογράφος, υπενθύμισε την παλαιότερη δήλωσή του, πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, όταν είχε πει για το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Να μην μας βρει αυτό το κακό και εκλεγεί πρόεδρος».
Πριν προλάβει να απαντήσει ο έλληνας πρωθυπουργός ο Ντόναλτ Τραμπ, λέει αστειευόμενος «Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν από την ομιλία μου ».
Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε λέγοντας:
“Διαπίστωσα από τη συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο ότι η προσέγγιση του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποία αντιμετωπίζει την πολιτική ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό»

Η συνάντηση όπως ήταν αναμενόμενο έγινε πρωτοσέλιδο στην ΑΥΓΗ με τίτλο: Στρατηγικοί εταίροι και υπέρτιτλο πολυσήμαντη συνάντηση στο Λευκό Οίκο.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως είχε την τύχη να υποδεχθεί στην Αθήνα και τον Μπάρακ Ομπάμα. Και γι αυτήν την συνάντηση τότε γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Ο ενικός που χρησιμοποίησε ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πλανητάρχη σχολιάστηκε δυσμενώς ενώ η καθιερωμένη συνομιλία μπροστά στις κάμερες μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα να κοιτάει το ρολόι του, να προσπαθεί να κρύψει το χασμουρητό του και ο χαλαρός τρόπος που είχε καθίσει απέναντι στον Αμερικανό Πρόεδρο έκαναν τον γύρο του κόσμου.Διαβάστε επίσης