-->
19.04.2024

Παναγιωτόπουλος: Στη Βουλή την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τις Belharra και τα Rafale

Στη Βουλή εισάγεται την ερχόμενη Παρασκευή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τις συμβάσεις για την πρόσκτηση των φρεγατών Belharra, των επιπλέον έξι μαχητικών Rafale, καθώς επίσης της αγοράς των τορπιλών για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.

Την είδηση γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε παρέμβασή του πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπερασπιζόμενος την τροπολογία, που προσαρτάται στην υπό κύρωση πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και με την οποία ρυθμίζονται λειτουργικά θέματα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, προσδιόρισε το ορόσημο για την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό της έβδομης πυραυλακάτου τύπου Ρουσσέν, που θα λάβει το όνομα του ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου. Ο υπουργός υποστήριξε ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου, όταν και θα λήξει η χρονική παράταξη που δίνεται με την τροπολογία στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ακόμη, παρουσίασε και την επικαιροποιημένη εικόνα για την πρόοδο των εργασιών που γίνονται στα αόρατα, υποβρύχια κλάσης Παπανικολής, «Πιπίνος», «Ματρώζος» και «Κατσώνης», αλλά και στο αναβαθμισμένο υποβρύχιο τύπου 209, «Ωκεανός». Οπως ανέφερε, τα υποβρύχια έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών δοκιμών και των εργασιών για την επαύξηση της επιχειρησιακής τους απόδοσης.Διαβάστε επίσης