-->
30.06.2022

Πανελλήνιες με μάσκα εισηγείται η Επιτροπή – Τέλος από τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για τη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εισηγείται η χρήση μάσκας στα σχολεία να παραμείνει και στην περίοδο των σχολικών εξετάσεων και των Πανελλήνιων 2022.

Επίσης εκκρεμεί η απόφαση για τη μάσκα στα πλοία, με τη συνεδρίαση να συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Σχετικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν μπορεί να ανατραπεί, γι’ αυτό και αναμένουμε από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους όπως τα νοσοκομεία.

Για τις μάσκες στα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους, όσο για να μην ασθενήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.

Τέλος οι μάσκες στα καταστήματα από 1η Ιουνίου

Να θυμίσουμε ότι αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η χρήση της μάσκας θα παραμείνει ωστόσο υποχρεωτική σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), γηροκομεία και νοσοκομεία.

Για τα αεροπλάνα και τις υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση (ΚΤΕΛ και τρένα) εκεί αίρεται η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας.


Διαβάστε επίσης