-->
08.12.2023

Πάνω από 1000 νάρκες και εκρηκτικά στα περίχωρα του Κιέβου

Περισσότερους από χίλιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εντόπισαν οι Ουκρανοί στα περίχωρα του Κιέβου που απελευθερώθηκαν ύστερα από ρωσική κατοχή ενός μηνός, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών Βαντίμ Ντενισένκο, επαναλαμβάνοντας την έκκληση να μην κυκλοφορεί εκεί ο κόσμος ώσπου να εκκαθαριστούν οι περιοχές.

«Από χθες βρέθηκαν περισσότερα από 1000 εκρηκτικά. Ελπίζουμε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι θα καθαριστεί λίγο-πολύ, αλλά είναι αδύνατο να μαντέψουμε ακόμη, γιατί πρέπει να δούμε κάθε σπίτι όπου περιμένει πιθανός κίνδυνος», είπε.

Το υπουργείο Εσωτερικών συμβουλεύει τους πολίτες να μην βιάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους που βρίσκονται σε οικισμούς που έχουν απελευθερωθεί στην περιφέρεια του Κιέβου.

«Χθες σημειώθηκε ένα τρομερό περιστατικό όταν ένας 32χρονος άνδρας επέστρεψε στο σπίτι του σε ένα χωριό στην περιοχή του Κιέβου, μπήκε στο αυτοκίνητό του και στη συνέχεια το αυτοκίνητο εξερράγη επειδή υπήρχε νάρκη στο πορτμπαγκάζ », είπε ο σύμβουλος του υπουργού.Διαβάστε επίσης